Після смерті російського естрадного артиста Йосипа Кобзона спливли несподівані подробиці з його минулого. Подейкують, що співак міг бути пов'язаний із мафією 90-х років.


Таємне минуле Кобзона


Всі, хто його знав поза сценою, стверджують: він був частим гостем на "бандитських корпоративах".


У 1994 році газета російські ЗМІ навіть привласнили співакові титул "авторитет року". При цьому Кобзон завжди намагався підкреслити, що тримав з злодіями дистанцію:
"З кримінальними авторитетами справ не мав. Якщо опинявся у кого-то з злодіїв на дні народження, завжди повторював:

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Панове хороші, прошу не плутати, ми з вами перебуваємо в різних профспілках. Ви - народні злочинці, а я - народний артист", - говорив він.


Звинувачували у приналежності до кримінального світу й співробітники ФБР: у 1995-му заборонили в'їзд в Сполучені Штати Америки. Представники федеральної служби повідомили про причетність артиста до торгівлі зброєю і наркотиками, а також у зв'язках з російською мафією.

Офіційних звинувачень висунуто проти нього не було, однак заборона так і не була знята - американці розглядали Кобзона як "іноземця, якому не видають візу через кримінальну та пов'язану з нею діяльність, і як особу, яка таємно займається (або займалася) оборотом заборонених наркотичних або хімічних речовин".


Американські спецслужби отримали інформацію про те, що Кобзон і "російська мафія" – заодно, мова йшла у першу чергу про стосунки із В'ячеславом Іваньковим (Япончиком). Потім артисту все ж таки дозволили приїздити до Америки, візу він отримав аж у 2001 році.
Втім, приймаюча сторона зробила припущення, що він пов'язаний з торгівлею наркотиками.

Йосип Кобзон
Йосип Кобзон
Йосип Кобзон

Слідчий ФБР Лестер Макналті стверджував, що взимку 1995 році на острові Пуерто-Ріко відбувся "мафіозний саміт" за участю Кобзона. У готелі знайшли коробки з-під сірників, з написаним на ньому номером Япончика. Також були відомості, що Кобзон двічі дзвонив йому з міста Сан-Хуан. Як писала латвійська преса в 2004 році, в США зробили висновок, що Йосип Кобзон відвідав Латинську Америку для зустрічі з колумбійськими баронами.


Підозри у зв'язках з російським кримінальним світом викликала також дружба Кобзона з підприємцем Отарі Квантрішвілі - вони познайомилися в 1980-е, а в 1990-х створили Фонд імені Льва Яшина, який був покликаний підтримувати ветеранів спорту.

Йосип Кобзон
Йосип Кобзон
Йосип Кобзон


У 90-х почалося відкрите полювання на Кобзона - на сполох забили, коли під вікнами його будинку в Баковці виявили професійно обладнану лежання для засідки. Після інциденту артист став ходити в оточенні ветеранів-афганців. Кілера так і не виявили.
У 1999 році на Кобзона було скоєно замах. Тоді вибухівку потужністю в 5 кг тротилу заклали в офісі співака біля Кремля.


Дивіться: у Москві помер Йосип Кобзон


Нагадаємо, помер Йосип Кобзон.
Як повідомляв Знай.ua, у мережі нагадали, кого насправді підтримував Кобзон за життя.
Також Знай.ua писав, користувачі знайшли "жіночу копію" Кобзона.