Вперше на Венеціанському кінофестивалі, одному з трьох найбільших кінофорумів світу, вручено премія фільму виробництва України.

На 75-му Венеціанському міжнародному кінофестивалі був відзначений премією Kineo Diamond Award українсько-італійський фільм "Ізі". Про це 2 вересня повідомили один з продюсерів фільму Юлія Чернявська, і голова Держкіно Пилип Іллєнко в Facebook.

У коментарі "Детектор медіа" Чернявська зазначила, що нагорода наочно демонструє конкурентоспроможність української кіноіндустрії.

"Український кінематограф впевнено заявляє про себе не тільки на внутрішньому ринку, але і в світі. Нагорода Венеціанського кінофестивалю ще раз підтверджує, що українська культура є частиною європейської, і Україна обов'язково знайде своє місце в сім'ї західних демократій", – розповіла вона.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Kineo Diamond Award як спеціальний захід Венеціанського кінофестивалю вручається 16-й рік поспіль.

У журі премії входять критики, журналісти в області кіно і кіновиробники. "Ізі" попередньо оцінили на торішньому кінофестивалі в Локарно, де виконавця ролі Ізі (Нікола Ночелла) відзначили як "кращого актора" премією незалежних швейцарських кінокритиків Boccalino D'oro. Більша частина зйомок відбувалася біля Львова та Трускавця, десята частина - в Італії.

Драматично-комедійний фільм-подорож "Ізі" режисера Андреа Маньяні на 58% забезпечила українська сторона, з яких 20% – Держкіно і 38% – виробнича компанія Fresh Production. 42% фільму фінансував Мінкульт Італії та регіональний аудіовізуальний фонд Фріулі-Венеція-Джулія.

"Вперше на Венеціанському кінофестивалі, одному з трьох найбільших кінофорумів світу, вручена премія фільму виробництва України", - зазначив Філіп Іллєнко.

Сьогодні українсько-італійська стрічка «Ізі» була відзначена премією Kineo Diamond Award в Венеції. А так все починалося...

Posted by Philip Illienko on Sunday, 2 September 2018

Фільм "Ізі" знімали біля Львова та Трускавця та в Італії. За сюжетом, 40-річний італієць Ізі на прохання брата везе з Італії в карпатське село труну з тілом загиблого на будівництві українського заробітчанина.

У червні фільм отримав приз глядацьких симпатій на кінофестивалі Lighthouse International Film Festival в Нью-Джерсі, США.

Нагадаємо, в цьому році на фестивалі в Каннах аргентинський режисер Гаспар Ное представив публіці своє нове творіння, артхаусну музичну драму "Екстаз".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Netflix нещодавно випустив перший трейлер історичного фільму "Король поза законом".

"Знай.uа" писав, топ-20 кращих молодіжних серіалів опублікували кінокритики порталу IndieWire.