Молодий український режисер з Херсона Роман Бондарчук отримав нагороду за найкращу режисуру на Першому Міжнародному Алматинському кінофестивалі Almaty Film Festival.

Про це в п'ятницю. 21 вересня, повідомляє прес-служба Держкіно. Бондарчук отримав нагороду за роботу над спільним українсько-німецьким фільмом "Вулкан".

Гран-прі фестивалю отримав фільм "Кришталь" білоруського режисера Дар'ї Жук.

В основному конкурсі фестивалю змагалися 10 картин з країн ближнього і далекого зарубіжжя, поза конкурсом представили 21 картину. Переможців визначали у п'яти номінаціях: "Гран-прі", "Кращий режисер", "Кращий актор", "Краща актриса" і "Спеціальний приз журі".

До складу міжнародного журі увійшли: знаменита актриса, володарка премії «Золотий глобус" 1981 року актриса Анастасія Кінскі, французький продюсер П'єр Шпенглер, відомий російський режисер Сергій Бодров, продюсер і режисер Марк Рускарт, продюсер Гюльнара Сарсенова.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Фільм "Вулкан" створювався спільно Україною і Німеччиною. З української сторони виробництво фільму здійснила кінокомпанія "Татофільм" (продюсер Олена Єршова) та ГО "Південь" (продюсер Дар'я Аверченко) за підтримки Держкіно.

Режисером кінострічки є Роман Бондарчук.

За сюжетом "Вулкана", головний герой Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем в офісі ОБСЄ і в складі моніторінгової місії відправляється на кордон з Кримом. Завдяки серії дивних збігів Лукаса опиняється один-на-один з таємничим всесвітом південного степу, життя в якому відірване від будь-якої структури.

У цих дивних місцях, де люди знаходять щастя в простих, часто буденних речі, де переплелися минуле, сьогодення і майбутнє, де кожен день може стати останнім, Лукас починає нове життя.

До слова, фільм "Вулкан" вже завоював Гран-прі кінофестивалю "Золотий абрикос" в липні цього року.

А 26 жовтня "Вулкан" відкриває кінофестиваль BEAST International Film Festival в Порту (Португалія), присвячений східноєвропейському кіно.


У Києві глядачі зможуть подивитися стрічку 21 жовтня в рамках фестивалю "Нове німецьке кіно".

Нагадаємо, у червні вийшов тизер спільного українсько-німецько-французького фільму "Вулкан"

Як повідомляв портал "Знай.ua", український фільм потрапив в топ кращих картин року

Також "Знай.ua" писав, в Україні кращим фільмом року визнали стрічку "Кіборги" режисера Ахтема Сеітаблаєва.