Павло Вишняков – свіжий секс-символ українського телебачення. Він став відомий нам багато років тому завдяки практично легендарному серіалу «Повернення Мухтара». Тепер регулярно з'являється на телеекранах у ще одному, але вже українському детективному серіалі «Опер за викликом». А ось справжню пізнаваність і популярність Вишняков отримав тільки через участь в феєричному телешоу «Танці з зірками». Що є цікавого в його біографії, чим він живе і якій українській красуні цей лисий мачо нарешті віддав серце?

Вишняков "Опер за викликом"
Вишняков "Опер за викликом"

Зріст, вага, параметри фігури, вік

Дата народження Павла Вишнякова: 10 червня 1983 року – зараз йому 35 років. Виходить, що актор за знаком Зодіаку належить до Близнюків. А це дуже мінливий і нестабільний знак, особливо в чоловічому варіанті – не дивно, що в графі «сімейний стан» у цього красеня досі значиться «знаходиться в пошуку ідеальної дружини».

Актор виглядає цілком мужньо: і зріст (191 сантиметр), і стать – усе підходить під параметри чоловіка-воїна і серцеїда. В «Танцях з зірками» журі навіть називають його танцюючим Брюсом Віллісом. По підтягнутій фігурі помітно, що Паша займається спортом. Однак це захоплення, як і вагу, і свої параметри молода чоловік не афішує.

Вишняков в молодості
Вишняков в молодості

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сім'я

Павло Михайлович Вишняков народився в Білорусі – місто Могилів. Це маленьке містечко, до речі, дало світові ще й Бориса Моїсеєва. Батьки Павла далекі від кіно, театру і музики – вони представники технічних галузей. А ось їх симпатичний син уже з найменших років виявляв прагнення до «прекрасного». Кажуть, у Павла ще з дитинства було заведено влаштовувати домашні концерти. Також він захоплювався малюванням і любив робити різні творчі вироби своїми руками. А вже в юнацькому віці став шкільної зіркою – не тільки добре вчився, а й домагався успіхів у спорті, займався музикою.

Вишняков в житті
Вишняков в житті

Біографія

Першим кроком до акторської кар'єри Вишнякова стала гра в драмгуртку в старших класах школи. Високий, статний, спортивний і, безумовно, талановитий/харизматичний він швидко здобув популярність у режисерів-аматорів і отримував головні ролі в постановках. Так що після закінчення школи перед Вишняковим вже не стояло питання «ким стати»: він сміливо відніс свій атестат в мінську Державну академію мистецтв. І тут хлопця супроводжує неймовірна удача.

Він не тільки відразу ж вступив до престижного ВНЗ зі складним відбором і шаленим конкурсом, а й вже за часів студентства почав грати на професійній театральній сцені. Вперше це були підмостки Державного музичного театру в Мінську. Так ось вже і ролі в кіно приспіли ще до отримання диплому. Перша кіноробота Вишнякова – роль в епізоді серіалу «Небо і земля» в 2003-му році спільного виробництва Росії і Білорусі.

Вишняков в "Мухтарі"
Вишняков в "Мухтарі"

Кар'єра

Коли в 2004-му році Вишняков здобув вищу освіту, його кар'єра вже розвивалася повним ходом. Але він вирішив продовжувати навчання і відточувати свою майстерність – так що відразу відніс свій перший диплом в Національний академічний драмтеатр імені Горького в Білорусі. На той момент Паша вже стаціонарно працював в Національному академічному театрі імені Янки Купали. Тут він зіграв більше 20-ти різнопланових ролей. Найбільш значимі з них – це роботи в постановках «Пісня про зубра», «Амфітріон», «Приборкання норовливої», «Африка» і «Безодня». Але все-таки його головна мрія і мета – це кіно. Тому Вишняков шукав будь-яких можливостей засвітитися на блакитному екрані. Не можна сказати, що старт його кіношної кар'єр був блискучим, але...

У 2005-му-2008-му роках – молодий актор перебивається незначними ролями, в основному в білоруських фільмах.

А ось справжнім проривом для Вишнякова стала, напевно, і до цього дня найзнаменитіша його роль в «Поверненні Мухтара». Це сталося в 2009-му році, коли напередодні зйомок 5-го сезону на нього звернув увагу режисер серіалу Володимир Златоустівський. Тоді продюсерам серіалу потрібно було терміново знайти гідну заміну Олександру Волкову, який раптово покинув цю міліцейську кіноепопею. Вишнякову несподівано подзвонили знайомі з Москви і запропонували сходити на проби. Щоб отримати роль Максима Жарова, хлопець купив диски і переглянув залпом всі серії. Адже до того, дивно, але він і краєм ока не бачив «Мухтара», який вже був по-своєму культовим для пострадянського ТБ. На пробах молодий актор виявився настільки переконливим, що відразу отримав роль. І ось вже після прем'єри 5-го сезону Павло Вишняков став по-справжньому знаменитим. Та й не тільки в рідній країні, а й на широких просторах РФ і України. І це вже в 25 років!

Ось звідси і починається його доленосна київська історія, адже зйомки «Мухтара» проходили в нашій столиці. Спочатку Павло бував тут всього лише кілька разів на місяць. Але чим далі, тим більше цей кінопроект став займати місця і часу в житті актора. У 2008-му році Вишняков і зовсім кинув роботу в театрі, заради кіно. Звичайно, він став зніматися не тільки в знаменитому серіалі, але і поєднував цю нелегку працю з роботою в повнометражних фільмах російського виробництва. Це, наприклад, «Танець нашої любові», «Ікорний барон», «Морські дияволи», «І кулька повернеться», «Бідні родичі» і т. д.

В 2014 року зйомки «Мухтара» закінчилися – і тоді Вишнякову довелося нелегко. Він не тільки залишився без роботи, але і пережив глобальне розчарування в людях. Як актор сам розповідав в інтерв'ю: «Тоді я просто-таки опинився на роздоріжжі. На екрани вийшов останній сезон. А я впав у депресію. У фіналі зйомок довелося пережити зраду від близьких людей, з якими практично зріднився під час роботи і вважав їх своєю опорою. Виявилося, що в очі мені співають дифірамби, а за спиною – зовсім інше. Мені здавалося навіть, що варто піти з професії. Коли трохи пережив шокове потрясіння і почав мислити розсудливо, то опинився перед вибором: можливість почати роботу з нуля в Туреччині або пожити в Києві деякий час». Так склалося, що доля зробила рішення за Павла. Його турецький проект закрився, не розпочавшись – тому хлопець відправився в українську столицю. І відразу ж везіння – не маючи ніяких творчих планів, вирушаючи сюди, тільки щоб відпочити і розвіятися, Вишняков замість того отримав безліч пропозицій по роботі. Творчість і перспективи захлиснули настільки, що вже через рік він і зовсім повністю переїхав в Україну.

2016 рік ознаменувався для актора двома мелодрамами: «Запитайте у осені» і «Співачка».

А навесні нинішнього року на одному з ТВ-каналів з'явився новий серіал з його участю – прем'єра від режисера Тараса Ткаченка «Опер за викликом». У ньому Павло Вишняков грає головну роль – капітана Трофимова. Робота над цим фільмом почалася в 2016-му році.

Вишняков і Брюханова
Вишняков і Брюханова

Особисте життя: дружина, діти, розлучення...

До останнього часу піару на особистому житті Павло Вишняков не робив. І особливих подробиць його минулих романах в пресі немає. Але дещо цікаве ми все-таки знаємо. А саме: серіал «Повернення Мухтара» став для кіношного поліцейського доленосним не тільки в професійному плані, а й у любовному. Під час зйомок він закохався в колегу – Світлану Брюханову. Вона виконувала роль капітана Катерини Калітіной.

Світлана – миловидна блондинка, яка починала кар'єру з роботи моделлю. Але бажання слави привело її на кіношні проби.

Їх роман з Павлом починався дуже романтично і зворушливо. Спочатку вони ходили разом на каву в перервах між зйомками. Потім, двоє «чужоземців» в Києві, не маючи близьких людей в незнайомому місті, довго гуляли вечірніми вулицями, а потім і практично весь вільний час почали проводити разом – так і закрутилося... За визнанням самого Вишнякова, вони були парою всього лише близько року. Але стосунки коханих були настільки явними, що в пресі раз у раз з'являлася інформація про те, що вони одружені. Багато хто і до сих пір називає Брюханову колишньою дружиною Вишнякова. Але насправді про шлюб у них мова не йшла. Принаймні, офіційно вони свої відносини точно не оформили: весілля не те, що не відбулося, але навіть і не планувалася.

Коли закінчились зйомки «Мухтара», Світлана і Павло просто роз'їхалися по своїх містах: вона – в Москву, він – в Мінськ. Стосунки на відстані ще якийсь час трималися на телефонних дзвінках (він навіть приїжджав періодично до неї в російську столицю), але швидко вичерпали себе – так безглуздо і розлучилися. Більш того незабаром Світлана вийшла заміж за москвича і народила дитину. Пізніше коментуючи невдалий роман, Вишняков розповідав, що нетривалий час вони навіть жили разом. Мабуть, в Києві, тому що назвати їх стосунки любов'ю він зараз не наважується, а говорить, що це всього лише службовий роман.

Слід резюмувати, що і до цього дня Павло Вишняков ідеальну дружину не знайшов і дітей у нього немає. Як то кажуть: мати або не мати – невідомо, що ще краще. Адже якщо ми не прочитаємо, що Вишняков одружився, то і не почуємо: Вишняков розлучився.

Плітки

Уперше Павло активно обговорювався в пресі завдяки вигаданому роману ще за часів «Мухтара». Тоді його коханою для фанатів була партнерка із серіалу – Наталя Юннікова. Просто тому, що дівчина грала з ним в любов на екрані. Насправді, навіть натяку на романтичні стосунки між ними ніколи не було – про це безапеляційно заявили і Павло, і Наталя. Тим більше, що на той момент вона була заміжня. На жаль, після «Мухтара» милій Наталії довелося нелегко: відсутність роботи, розлучення, тяготи життя – і, зрештою, безглузда трагедія. У 2017 на 37-му році життя, переживши інсульт, вона померла…

І сьогодні всі чутки про Вишнякова з досить нудною біографією пов'язані тільки з його особистим життям. Така доля холостяка. Тепер уже ставши медійної особистістю завдяки успішній участі в шоу «Танці з зірками», він їх підігріває. Тепер він ходить по світським заходам, його тут ловлять журналісти: звичайно, цікавить, їх тільки одне – з ким проводить ночі сексуальний чоловік. Безумовно, пристрасні танці на паркеті телешоу наштовхують на можливість роману Вишнякова з привабливою партнеркою. Він відповідає репортерам, дотримуючись сценарних прийомів інтриги: «Юлія Сахневич – найкрасивіша і найкраща партнерка. Решта – поки без коментарів».

У той же час до початку шоу Вишняков розповідав, що його серце належить якійсь киянці, з якою він познайомився 2 роки тому перед початком зйомок «Опера за викликом». Зустрів він її в нічному клубі, і вона абсолютно далека від акторства і кіно. Вишняков цьому радіє: зі свого досвіду особистих стосунків романи з актрисами він може порівняти хіба, що з життям на пороховій бочці.

Як би там не було, але актор зараз абсолютно точно заявляє, що вже дозрів до найсерйозніших стосунків, створення сім'ї і дітей. Так що ми йому бажаємо щастя і чекаємо швидкого запрошення на весілля!

Цікаві факти

• Зйомки в «Мухтара» стали для Вишнякова не тільки щасливим квитком, а й проблемою. Після закінчення серіалу на всіх кастингах перед ним зачиняли двері. Адже ніхто не хотів бачити в своїх фільмах впізнаваний типаж поліцейського. Павло трохи постраждав і змінив імідж. Для того, щоб стати кардинально іншим, йому досить було всього лише поголитися налисо... ну, і почати всю роботу з нуля в новому місті.

• Так як грає актор в основному в детективно-кримінальні фільмах, йому доводиться брати участь в бійках і всякого роду фізичних «випробуваннях». Різні трюки він виконує сам.

• Сильні чоловіки теж нервують і втішаються солодким. Вишняков зізнається, що стреси заїдає великою кількістю шоколаду.

Фотографії

Вишняков: кадр з "Мухтару"
Вишняков: кадр з "Мухтару"

Вишняков і Юлія Сахневич
Вишняков і Юлія Сахневич

Вишняков портрет
Вишняков портрет

Вишняков на зйомках
Вишняков на зйомках

Відео

Новини

Нещодавно ми писали про те, що Вишняков – один з головних претендентів на перемогу в «Танцях із зірками» https://znaj.ua/show-business/183901-nikityuk-ce-ne-spodobayetsya-bukmekeri-nazvali-pretendentiv-na-peremogu-tanci-z-zirkami-2018
Останні новини про ефіри «Танців із зірками» читай тут https://znaj.ua/show-business/183944-zatancyuvav-navit-monatik-nayyaskravishi-momenti-desyatogo-efiru-tanci-z-zirkami-bulo-garyache-yak-nikoli

Посилання

Офіційний сайт Павло Вишняков собі ніколи не створював. Так, і з усіх соціальних мереж користується тільки Інстаграм. Там він активно ділиться з шанувальниками інформацією про себе і творчость: https://www.instagram.com/vishniakov_pavel_/