Відома латвійська співачка Лайма Вайкуле вперше за всю історію своєї кар'єри не знімалася у новорічних шоу на російському телебаченні.

Виступи артистки не були включені до програми блакитних вогників ні на одному з телеканалів РФ. При цьому, в минулому році, Вайкуле брала участь в шоу на Першому каналі.

Лайма Вайкуле
Лайма Вайкуле

Подейкують, що у такий спосіб кремлівська канали збиралися помститися артистці за її ставлення до анексії Криму – Вайкуле вважає півострів українським і засуджує такі дії влади РФ. Свого часу вона запевняла: європейцям туди їздити нічого, а сама відмовилася від виступів поруч із окупантами за будь-які гроші.

Лайма Вайкуле
Лайма Вайкуле

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Користувачі по-різному відреагували на те, що відбувається. Більшість із жовчю написали, що Вайкуле, яка полюбилася колись росіянам, нібито "вже набридла" і "не має ні голосу, ні зовнішності".

Їм у відповідь помітили, що насправді не Росія позбулася співачки, а саме латвійка "викинула Рашу".

Як відомо, влітку минулого року Вайкуле заявила, що не поїде з концертами до анексованого Криму, незважаючи на великі гонорари. У Росії бурхливо відреагували на подібні слова. Зокрема, депутат Держдуми Дмитро Свищев розкритикував співачку.

Лайма Вайкуле
Лайма Вайкуле

Пізніше в ефірі пропагандистського каналу Вайкуле спробувала виправдатися і сказала, що її неправильно зрозуміли. Насправді, в Крим вона поїхати може, але тільки, якщо на це дадуть дозвіл у Латвії.

Дивіться: Росіяни розкритикували Вайкуле за її слова про Крим

Нагадаємо, нова зірка українського репу Alyona alyona прочитала фрістайл у ефірі новорічного шоу з Іваном Дорном. Як повідомляв "Знай.ua", Галкін показав новорічне відео з Пугачовою. Також "Знай.ua" писав, помер канадський музикант, клавішник і вокаліст інді-рок-гурту Майк Тейлор.