20 січня 1946 року народився Девід Лінч - американський кінорежисер, музикант, сценарист, відомий за фільмами "Людина-слон", "Синій оксамит", "Маллхоланд Драйв", "Внутрішня імперія", серіалу "Твін Пікс" і т. д.

Девід Лінч народився в містечку Міссула, штат Монтана.У дитинстві Девід Лінч обожнював малювати, особливо зброю, пістолети та літаки. "Найбільше я любив малювати кулемети - браунінг з водяним охолодженням". У 9 класі Лінч зрозумів, що хоче стати художником за фахом і цілком віддався цьому заняттю. В результаті його фактично виключили зі школи. Батьки не заохочували захоплення Лінча, але і не заважали йому.

У 1965 році Лінч вступив в Пенсильванскую академію мистецтв у Філадельфії, де займався живописом, скульптурою та фотографією.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Девід Лінч почав знімати фільми тому, що хотів змусити свої живописні полотна рухатися. Свій перший фільм Девід Лінч зняв у 1967 році - це була короткометражка "Алфавіт". Дивний, сюрреалістичний фільм режисера надихнув сюжет кошмарного сну, переказаний йому його тодішньою дружиною Пеггі Лінч. Кошмар приснився її маленькій племінниці, яка на прохання Лінча зіграла у фільмі головну роль.

Повнометражний дебют - сюрреалістичний фільм "Людина-ластик" (1977) - Лінч знімав п'ять років, в основному на власні кошти. На життя він заробляв, доставляючи газету "Wall Street Journal". Зйомки в основному йшли ночами, і іноді доводилося переривати їх, щоб рознести газети.

Пол Маккартні якось розповів Девіду Линчу, що королева Великобританії ввічливо відмовилася послухати його виступ ввечері, оскільки хотіла подивитися чергову серію "Твін Пікса".

Девід Лінч - великий кавоман, так що не дивно, що він створив власну марку органічної кави "David Lynch Signature Cup Organic Coffee".

Девід Лінч не гребує знімати рекламу - в його портфоліо ролики для Dior, Calvin Klein, Giorgio Armani, Yves Saint Laurent, Adidas і т. д.

З початку 2000-х років Девід Лінч відомий як проповідник трансцендентальної медитації - особливої техніки медитації, винайденої Махарішею Махеш Йогі. На думку Лінча, трансцендентальна медитація збільшує творчі здібності і сприяє більш глибокому розумінню життя - про все це він написав у книзі "Спіймати велику рибу". У трансцендентальній медитації багато солідних шанувальників - цю техніку схвалюють Пол Маккартні, Клінт Іствуд, Мартін Скорсезе, Рінго Старр, Мобі та багато інших.

Крім того, з легендарним режисером зустрічався і президент Порошенко на відкритті в Києві представництва благодійного Фонду Лінча.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що легендарного музиканта Кузьму Скрябіна увічнили в гігантських масштабах.

Нагадаємо, Могилевська не на жарт налякала фанатів.

Як повідомляв Знай.uа, партнер Могилевської таємно розписався.