Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко розповів шокуючу причину, по якій Україна може відмовитися від участі в міжнародному пісенному конкурсі Євробачення 2019. Про це у вівторок, 19 лютого, повідомляє Бізнес.Медіа з посиланням на Twitter чиновника.

Кириленко переконаний, що якщо фінал Національного відбору виграє учасник, який регулярно виступає в Російській Федерації, яка є країною-агресором, то Україні краще відмовитися від участі в конкурсі.

"Якщо на Євробачення від України поїдуть ті, хто гастролює в Росії та ще й демонстративно збирається робити це й надалі, то краще взагалі туди нікому не їхати. Не треба буде витрачати час на пояснення, що насправді між Україною і РФ не дружба і гастролі, а агресія, анексія і окупація!", - заявив Кириленко.

Але думку віце-прем'єра розділили не всі. Дехто навіть наважився посперечатись із політиком і довести протилежне.

"Коли держава будете оплачувати такі поїздки, тоді він буде мати право так говорити, а поки поїздку оплачує артист, то, напевно, варто державі не втручатися в питання конкурсу!" - посперечалася з Кириленком користувачка Юлія Ярмаркіна.

"Марув не порушила правила відбору і закони України. А ви, як міністр, отримуєте ЗАРПЛАТУ з наших податків не за те, що вказуєте хто повинен їхати від України на Євробачення, а за те, щоб "витрачати час на пояснення, що між Україною і Росією ... агресія, анексія, окупація", - відповів Кириленко користувачу з ніком Майки.

Варто зазначити, що 23 лютого відбудеться фінал Національного відбору, на якому буде названий учасник Євробачення від України. Одна з півфіналісток конкурсу, співачка MARUV (справжнє ім'я Анна Корсун) гастролює в Росії.