Співачка MARUV після тривалих дискусій відмовилася представляти Україну на Євробаченні 2019. Звісно, фанати сприйняли це негативно, захищаючи артистку. Підключилися швидко і російські ЗМІ, які активно почали тиражувати нісенітниці, типу "Україна задавила талановитого артиста". Хоча це був виключно її вибір.

Прокоментувати ситуацію взявся і ведучий Сергій Притула, який цього року ледь стримував емоції на сцені. Це було дуже помітно глядачам:

Сергій Притула, ведучий Національного відбору на Євробачення 2019
Сергій Притула, ведучий Національного відбору на Євробачення 2019

"Важливо було почути громадянську позицію до кінця! А не бути трішечки вагітним. Перемога MARUV – це тривожний дзвіночок. Це той випадок, коли активна меншість винесла ногами вперед пасивну більшість. Ніхто не забороняв людям проголосувати за Казку чи Фрідом Джаз. Але більшість була зайнята – строчила гнівні пости та коментарі у Фейсбук. А треба було строчити смс!", - зазначив він.

Дивіться: MARUV - Siren Song (Bang!) - Фінал Національного відбору на Євробачення-2019

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Притула нагадав, що Джамала у 2014 році також виступала у Росії, тому потрібно якось нарешті врегулювати правила конкурсу чи прийняти відповідні закони на рівні держави. Тільки тоді не буде претензій ні до каналу, ні до учасників:

Джамала
Джамала

"Потрібно заздалегідь встановлювати правила гри, а не вирішувати проблеми по мірі їх надходження! Бо якби перед початком національного відбору було чітко вказано, що артист, у якого в гастрольному графіку є концерти у РФ, не допускається до конкурсу, то зараз не треба було б ставити прихильників MARUV у дурне положення, бо вони старанно голосували за свою фаворитку, а тепер їх вибір ламають через коліно! І це не менш тривожний дзвіночок. Виявляється, що перемогти у Нацвідборі мало, треба ще підписати контракт з НСТУ, де є пункти, про які артисти не здогадувались, коли йшли на Нацвідбір", - додав він.

Maruv, учасниця Національного відбору України на Євробачення 2019
Maruv, учасниця Національного відбору України на Євробачення 2019

"Зрештою, певний фільтр на вході у Нацвідбір і мені, як ведучому спростив би життя. Я дуже хочу вести музичний конкурс, а не розбиратись з "голубями мира" що для них важливо – не розчарувати своїх прихильників у РФ і бути зручним інструментом російської пропаганди, чи бути представником країни, яка щодня втрачає своїх синів та дочок на фронті і чітко усвідомлювати, хто є винуватцем цієї біди. Здається, на 5 році війни можна було б і визначитись! Це не менш важливо, аніж хороша пісня та крутий номер, які були у переможниці", - підсумував Притула.

Дивіться: фінал Національного відбору на Євробачення 2019

Нагадаємо, у мережі спливли фото з виступів Джамали у РФ.

Як повідомляв "Знай.ua", стали відомі гонорари MARUV у Росії. Також "Знай.ua" писав, що MARUV не представлятиме Україну на Євробаченні 2019.