Переможцем Євробачення 2019 став Дункан Лоуренс з піснею Arcade з Нідерландів. За результатами голосування глядачів і журі він набрав 495 балів.

Євробачення 2019 проходило у Тель-Авіві 18 травня. У фіналі конкурсу брали участь 26 всього учасників. З них 20 визначилося у півфіналах конкурсу, які проходили 14 та 16 травня.

З першого півфіналу, який проходив 14 травня пройшли такі країни: Білорусь, Греція, Сербія, Кіпр, Естонія, Чехія, Австралія, Ісландія, Сан-Марино і Словенія.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

З другого, який був 16 травня у фінал вийшли: Північна Македонія, Албанія, Голландія, Швеція, Росія, Азербайджан, Данія, Норвегія, Швейцарія і Мальта.

Крім цього Ізраїль відразу ж пройшов у фінал, як країна, яка приймає конкурс і переможець минулого року.

Також, як завжди, на правах країн-засновників відразу у фіналі виступили: Іспанія, Італія, Великобританія, Німеччина, Франція.

До речі, за день до самого фіналу Євробачення у букмекерів визначився явний лідер - це Дункан Лоренс з Нідерландів. Його перемогу оцінюювали у 43%, а можна поставити з коефіцієнтом 1.72.

На друге місце злетіла представниця Австралії Кейт Міллер-Хайдке з піснею Zero Gravity. Але шанси на перемогу оцінюють не більше, ніж 12%.

Третє місце за прогнозами букмекерів займе Шведський співак Джон Лундвика – 7%.

Далі йдуть представники Швейцарії та Азербайджану– 6% і 5% відповідно.

Сергій Лазерев з Росії за прогнозами букмекерів може зайняти 8 місце. Вірогідність його можливої перемоги становить лише 4 відсотки.

До речі, у фіналі Євробачення також виступила поп-виконавиця Мадонна. Організатори підписали із нею контракт за кілька днів до самого заходу. Її гонорар складе 1 мільйон доларів за 2 пісні. Але тут теж не пройшло без ексцесів і її виступ був під загрозою зриву. Але сторони все-таки зуміли домовитися майже в останній момент.

Нагадаємо, відкриття цьогорічного пісенного конкурсу "Євробачення -2019" може стати одним з найяскравіших.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Ізраїлі стартувало " Євробачення-2019.

Знай.uа писав на Євробачення 2019 з представником від Росії - співаком Сергієм Лазарєвим - чомусь приїхав Філіп Кіркоров, який всім пояснював, що у них з Лазарєвим є діти, але не "загальні" .