В Одесі побили і пограбували фінляндського продюсера і бізнесмена російського походження Іллю Шпігеля, який приїхав на Одеський кінофестиваль.

На продюсера напали у дворі орендованого ним житла на вулиці Преображенській, 24, повідомляє видання "Думська", якому потерпілий дав інтерв'ю.

За словами постраждалого, інцидент трапився 12 липня, приблизно о 4:30 ранку, після того, як він повертався з вечірки, яка проходила в рамках Одеського кінофестивалю.

"Я був абсолютно тверезим, так як взагалі не вживаю алкоголь. Вирішив не викликати таксі до дому, адже пройти потрібно було всього кілька кварталів. У дворі будинку до мене підійшов амбал в чорній кепці і жилетці з написом Police. Він спершу зробив вигляд, що оглядає припарковане авто і намагався щось пояснити, зображуючи глухонімого, а потім накинувся на мене. У нападника поставлений удар правою, як у професійного боксера. Боксери не б'ють нижче пояса. Тільки в обличчя, по нирках і лівою в печінку. Цей обмежився ударами в обличчя ", - розповів Ілля Шп Ігель.

Ілля Шпігель

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Після нанесення ударів, зловмисник вирвав у жертви наручний годинник, гаманець і золотий кулон та втік. На вході у двір грабіжника чекав його подільник.

Після того, що сталося Ілля Шпігель потрапив в одну з приватних медичних клінік, де йому діагностували множинні удари і перелом носа. Потерпілому провели щелепно-лицьову операцію.
Шпігель подав заяву в поліцію, приклавши до неї відеозапис побиття, знятого камерами спостереження.

Але найбільш сумним фактом є те, що це далеко не перший інцидент, який трапився з Іллею Шпігелем саме в Одесі, куди він приїжджає на кінофест.

Одного разу продюсер ледь не став жертвою шахраїв, намагаючись винайняти будинок на Фонтані, іншим разом продюсера пограбували на сходинках Потьомкінських сходів.

Нагадаємо, що Одеськи кінофестиваль перетворився на парад "фріків".

Як повідомляв портал Знай.ua, Джамала відвідала Одеський кінофестиваль і викликала фурор.

Також портал Знай.ua писав, що названі перші переможці ОМКФ.