У неділю, 21 липня, в Москві помер популярний радянський кіноактор Денис Кміт. Йому було 59 років. Він зіграв одну з головних ролей в комедії Леоніда Гайдая «Спортлото-82» - Павла, нареченого головної героїні.

Першим про смерть Дениса Кміта повідомив його племінник актора Олексій Дубровський.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Пішов з життя мій дорогий улюблений дядько, чудова, мужня людина і актор Денис Кміт. Пішов слідом за своєю мамою ...", - сказано в пості Дубровського в Facebook, опублікованому напередодні.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Продюсер В'ячеслав Шмиров також написав про смерть актора. Він зізнався, що боїться навіть думати про те, що сталося.

"Три з лишком десятиліття після травми хребта він був прикутий до інвалідного крісла, а три місяці тому не стало його легендарної мами - фотохудожника Галини Кміт ... Боюся думати про цю трагедію", - написав Шмиров.

Варто зазначити, що мама актора, фотокореспондент Галина Кміт, померла 20 квітня цього року. Вона була найближчою людиною для сина і дбала про нього.

Їхні знайомі вважають, що Денис Кміт, можливо, "не зміг без неї жити".

У Дениса Кміта була непроста доля. Він народився 25 грудня 1959 року в Москві. Його мати Галина Кміт була відомим фотокореспондентом. Батько - знаменитий актор Микола Гриценко. Однак дитина була народжена поза шлюбом. Денис ніколи не був знайомий з рідним батьком.

Майбутнього актора усиновив і виховував чоловік його матері - народний артист РРФСР Леонід Кміт (справжнє ім'я - Олексій), в честь якого він і отримав своє по батькові.

Денис Кміт дебютував в кіно у віці близько шести років, знявшись у фільмі "Циган". У 1981 році він закінчив Школу-студію МХАТ імені Горького. На наступний рік режисер Леонід Гайдай зняв фільм "Спортлото-82", в якому Кміт зіграв роль Павла - нареченого Тетяни.

Нагадаємо, легендарний актор помер просто на знімальному майданчику

Як повідомляв портал Знай.ua, пішла з життя зірка серіалу "Каменська"

Також Знай.ua писав, пішов з життя легендарний українець: він змінив хід історії

Після завершення роботи над стрічкою артист пішов в армію, де отримав травму хребта і до кінця своїх днів виявився прикутий до інвалідного крісла. Знявся у фільмах "Ка-ка-ду" і "Поворот ключа", також займався образотворчим мистецтвом, писав вірші і сценарії, пробував себе в якості телеведучого.