15 жовтня на каналі 2+2 відбудеться прем'єра нового українського гостросюжетного серіалу "Брати по крові". Його режисером став Олег Масленніков. Він же зіграв одну з ролей в екшені.

Знай.uа поспілкувався з Олегом про складнощі знімального процесу, про те, як він поєднує режисерську роботу з акторською, про фільми, які його надихають. Зовсім недавно Масленніков зіткнувся з критикою і на свою адресу, і на адресу творців байопіка про життя Василя Стуса "Заборонений", в якому він зіграв яскраву роль майора-гея, винного в смерті великого поета. Артист поділився своєю думкою, чому деякі українці не прийняли цей фільм.

Олег Масленніков

Наскільки Олег Масленніков-актор і Олег Масленніков-режисер - це різні люди?

Від роботи актора я просто отримую задоволення. Я все життя працював актором, грав у театрі, і за цей час багато чого навчився і розумію. Наприклад, як моя психофізика повинна розташовуватися в певних параметрах. Якщо матеріал і режисер цікаві, я просто кайфую від роботи в якості актора.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Режисура ж для мене - це оранка, тут відповідальність більше. На мені все замикається, від мого рішення залежить багато чого. І якщо прийняте рішення правильне, то все розвивається так, як треба, і успішний результат. В цьому теж є певний виклик і кайф.

Незабаром вийде серіал “Брати по крові”. Що для вас було найскладнішим під час зйомок?

При якісному відношенні до роботи, з різними підводними каменями, в принципі все складно. І підготовчий процес, і зйомки, і пошуки компромісів – все це нелегко. Така важка творча професія (посміхається).

Акторська команда серіалу

Особливо копітка завжди підготовка до екшен-сцен. У випадку з "Братами" їх було достатньо: падіння з балкону, проїзд на мотоциклі по мосту, сцена з затопленням, вибухи машин, дуже багато бійок і перестрілок. Підготовка до таких епізодах завжди масштабна. Ми запрошуємо каскадерів, спеціалістів із певної галузі, з акторами проводяться тренування, репетиції, щоб ніхто в таких зйомках не піддався небезпеки.

Знімальна група Братів по крові

До того ж, в серіалі я не тільки виступив режисером, але й зіграв одного з героїв. Вкотре переконався, що поєднувати на одному проекті роль актора і режисера непросто.

Розкажіть, чим ця робота приваблива і важлива для вас?

Ми майже п'ять місяців знімали "Братів", і цей серіал став частинкою мене. Адже якщо ти вкладаєш в кожну з 24 серій свою суть, світорозуміння, життя, тобі важливо, як це оцінить глядач, зацікавить його все це.

Для кожного проекту ти робиш величезну роботу: багато читаєш, аналізуєш, вкладаєш туди свої думки, почуття, емоції. Звичайно ж, у результаті ця робота стає для тебе важливою.

Ерік Абрамович, Олег Масленніков, Петро Крилов

В серіалі у братів Кірєєвих конфлікт. А ви колись стикалися з подібними ситуаціями?

Стикався. У мене є молодший брат, і саме зараз ми з ним знаходимося в конфліктній ситуації. Так буває. Є брати і сестри, які дружать, вони не розлий вода, бачать ситуацію однаково. А є ті, хто народилися від одних батьків, виховувалися в одній родині, але дивляться на життя діаметрально протилежно і стикаються між собою в якихось непримиренних конфліктах.

Олег Масленніков у фільмі про Стуса

Ви зіграли яскраву роль у фільмі про Стуса “Заборонений”, але стрічка зіткнулася з осудом. І ваш персонаж потрапив під критику. Як думаєте, люди не зрозуміли або не захотіли навіть зрозуміти?

Майор Журавльов уособлює все те, проти чого боровся Стус. Він краще породження системи, в якій він працює. Коли я працював над роллю, мені, як і всім, хто критикує цей образ, кинулося в очі те, що Журавльов нетрадиційної орієнтації. Мені здалося, що це дискредитує Стуса, як найголовнішого борця проти нього і в той самий час двійника майора. Але, як актор, я повинен був виправдати його. Мені хотілося б зробити його трохи іншим, щоб ми заглянули йому всередину, щоб зрозуміли, що з цією людиною, що він боїться, про що думає, проти чого бунтує, чим він дихає. У будь-якому випадку, у фільмі є речі, які вийшли цікаво.

На яких фільмах ви вчилися?

Я вчився на різних фільмах. Мені подобаються такі серіали як "Lost", американський "Втеча з в'язниці". Люблю фільми Еміра Кустуріци, Девіда Фінчера. Також мені дуже подобається фільм "The Place". Його дія відбувається в кафе, куди люди приходять за вирішенням своїх проблем. Але для того, щоб вирішити проблему, потрібно зробити щось дуже страшне. Це дуже психологічний фільм, дивишся — і мурашки по шкірі. А взагалі є багато хороших, цікавих фільмів, мені важко виділити якийсь один. Адже кожен гідний фільм — це ціла біблія, на основі якої можна створювати світи. Кожен великий режисер створює свій світ, свою систему координат, і якщо ти зможеш при перегляді дешифрувати це, то перед тобою відкривається багато чого.

Олег Масленніков зіграв полковника Рикова (Горинича)

Про серіал "Брати по крові"

Прем'єра: 15 жовтня о 19:30 на телеканалі 2+2

Герой Масленнікова — полковник Риков, типовий начальник поліцейського відділення. Справедливий, але суворий. Влаштовує рознос за дрібні проступки, але всі знають, що у важкий момент Горинич (так називають його підлеглі) прикриє і захистить. Хоча потім і накричить. Якщо послухати Горинича, то його хвилюють тільки його золоті рибки – вони краще людей, тому що завжди мовчать.

Нагадаємо, раніше актриса і ведуча Дар'я Трегубова розповіла, як зіграла фатальну жінку - власницю БДСМ-студії Надію Архипову в детективному серіалі “Брати по крові”.

Крім цього, читайте, як найкрасивіший чоловік Богдан Юсипчук став харківським ментом. Актор ексклюзивно розповів про важливі зміни в житті.

Також Знай.uа побував у Карпатах на зйомках серіалу "Рейнджер" від 2+2 і першим дізнався всі подробиці про новий гостросюжетний детектив, в якому Артемій Єгоров зіграв головну чоловічу роль.