Великою несподіванкою цього сезону "Танців з зірками" стало повернення в Україну знаменитого хореографа-постановника Франсиско Гомеса.

Сиско посів одне з суддівських крісел танцювального проекту каналу 1+1. Кожен з учасників шоу мріяв почути від Гомеса його фірмове "I love, love, love it". У кінці листопада зірка зробив камінг-аут у програмі Анатолія Анатоліча - він відверто розповів про свою орієнтацію та як болісно батьки відреагували на його любов до чоловіків.

Нарешті і Знай.ua зміг поспілкуватися з надзвичайно зайнятим Сиско. Він дуже відкрита та позитивна людина, яка завдяки власним принципам досягла успіху та омріяних висот.

Франсиско Гомес
Франсиско Гомес

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ми дізналися про його життя у Києві, де він відпочивав від роботи у "Танцях з зірками", як, на його думку, в Україні змінилося життя після попереднього приїзду, та про інші важливі речі. Наразі Сиско повернувся до Лондона, де у нього продовжується кар'єра хореографа.

Франcиско, ви завжди виглядаєте вельми життєрадісним на екрані. Цікаво, що може вас роздратувати?

Дійсно, я намагаюся бути у хорошому настрої і транслювати його на всіх, хто зі мною стикається. Це просто корисна звичка, як чистити зуби, така собі "гігієна спілкування" (сміється).

І, хоча вивести мене з рівноваги вдається далеко не кожному, втім, є дві основні риси, стерпіти які буває досить важко. Для мене це невігластво, а також люди, які не поважають інших. Краще тримайте їх від мене подалі, бо у гніві я страшний!

Чи доводилося вам колись захищати себе, свою честь, те, у що ви вірите?

Зрештою, кожному рано чи пізно доводиться захищатися. Загалом, я вірю у ненасильницький спосіб вирішення проблем, у цьому світі достатньо жорстокості – будьте милосердні, але суворі і рішучі у відстоюванні своєї думки. Не давайте нав’язувати погляди, які вважаєте неправильними. А от вислухати іншу думку чи критику, якщо вона конструктивна – може бути корисно.

Головне, я вважаю, не втрачати спокою у суперечках, бо це завжди виглядає так, ніби ви програєте. Keep it cool!

Сиско Гомес та Джанет Джексон
Сиско Гомес та Джанет Джексон

А чи стикалися ви з відкритою дискримінацією?

Так, на жаль, я стикаюся з дискримінацією. Як на мене, дискримінація – це від незнання або невірного виховання. Тому, я сподіваюся, що світ змінюватиметься на краще одночасно з тим, як люди ставатимуть обізнаними у цих питаннях.

З моменту вашого попереднього візиту в Україну пройшло п’ять років. На вашу думку, чи змінилася країна за цей час?

Мені здається, Україна сильно трансформувалася за ці п'ять років. Ще не зовсім, як у казці - там, де з Попелюшки у Принцесу, але вже точно на вірному шляху.

Довкола відкрилося безліч класних та стильних місць, де можна поїсти чи просто посидіти. Щодня можна потрапити у якусь нову кав'ярню або кафе. Люди на вулицях виглядають дуже стильно, особливо молодь. До того ж, набагато більше людей, з якими я стикаюся, знають англійську. Також, люди почали опікуватися довкіллям, а це хороший знак!

Ну і загалом, атмосфера доволі спокійна. Мені подобаються зміни, що я бачу довкола.

Як щодо української кухні? Чи вдалося вам розпробувати місцеві делікатеси: борщ, вареники, можливо, щось більш екзотичне? А як щодо горілки?

Звісно, я куштував чимало, та я не фанат української кухні! Вареники, наприклад, — це дуже непогано, особливо здивувала різноманітність начинок, ви можете зустріти як солодкі, так і солоні. Проте, найулюбленіша, все ж, горілка (сміється). Маю на увазі, це те, що ти можеш привезти друзям як сувенір з України. Я за корисні подарунки.

Де вас можна було зустріти у Києві, окрім знімального павільйону "Танців з зірками"? Розкрийте декілька улюблених місць?

Під час знімань я зупинявся на Подолі, тому можу назвати цей район моїм київським домом. Якщо ж говорити про нічне життя, то я не вельми частий гість у клубах. Та, все ж таки, коли й піду кудись потанцювати, відвести душу та відпочити, то це у Closer чи вечірки у кінопавільйонах Довженка. Там непогана музика, приємна атмосфера й можна зустріти знайомі обличчя. Думаю, розважатися теж треба вміти, бо життя — не суцільна робота, як деколи може здаватися. Завжди треба залишати трішки місця у своєму надщільному графіку, щоб перевести подих й відпустити себе хоча б ненадовго.

Франсиско Гомес
Франсиско Гомес

Ви завжди виглядаєте надзвичайно стильно. Чи мали змогу придбати щось від українських дизайнерів?

Дякую, я дуже серйозно ставлюся до свого зовнішнього вигляду. Це моя пристрасть, якщо так можна сказати. Мій стиль — це частина мене, так само як моє ім’я та обличчя. Він допомагає мені презентувати себе. За допомогою правильно підібраного одягу можна заявити про себе або ж залишитися непоміченим, коли це потрібно.

Наприклад, підготовка до важливого дня у мене починається з самого ранку. Особливо, коли треба вирішити багато питань, я завжди кажу собі: “Пам’ятай, у тебе не буде другого шансу скласти перше враження”. Загалом, я люблю українських дизайнерів. У вас справді багато талановитих людей.

Чи могли б ви залишитися жити в Україні?

Звісно, міг би, якби мав змогу бути максимально задіяним тут.

Наразі ж, своє майбутнє я бачу у Сполучених Штатах. Просто відчуваю, що повинен бути там. Інколи місце притягує тебе, ти зустрічаєш багато споріднених душ, все крутиться навколо, формуються нові проєкти, і ти надихаєшся усім, що тебе оточує. Інколи цей роман з містом чи країною триває довго, дуже довго. Часом, навіть усе твоє життя.

Чим, на ваш погляд, українські зірки відрізняються від американських?

Я думаю, американці як нація загалом трохи більш відкриті до всього нового. Вони швидко схоплюють тенденції. Адже, живучи у такому мультикультурному середовищі, набагато легше бути у курсі того, що коїться у світі. На них впливають зовнішні фактори.

Також, мені здається, що як для простих американців, так і для зірок у Америці існує менше табуйованих тем, люди почуваються розкутими й можуть вільно виражати себе.

Що допомогло вам досягти визнання? Назвіть три основні якості, що привели вас до успіху.

Моя працьовитість, наполегливість та здатність рости, еволюціонувати.

Саме поєднання усіх цих якостей дає результат. Це як корисний коктейль, в який ти мусиш додати багато складових, щоб він живив твоє тіло та душу.

Найголовніше, що потрібно зрозуміти - ти сам, більшою мірою, несеш відповідальність за своє життя. Тож, якщо ти маєш мету - не зупиняйся, вчися новому, вдосконалюйся і люди помітять це.

Три речі, з якими ви ніколи не змогли б змиритися...

Расизм

Насильство

Гомофобія

Що може розтопити ваше серце?

Речі, від яких я тану, як морозиво на сонці: діти, собаки та історії, у яких йдеться про прощення та розвиток особистості.

З песиками і дітьми, я думаю, все зрозуміло.

Якщо ж говорити про історії, то я захоплююся людьми, які вчаться прощати інших та рухаються назустріч своєму серцю. У наші часи нелегко бути щирим, відкритим, люди захищаються, бо бояться здатися вразливими. Але ті сміливці, які йдуть на цей ризик, відкривають свої почуття, вчаться бути добрими й казати своїм рідним, що люблять їх - це завжди дуже розчулює мене.

Франсиско Гомес
Франсиско Гомес

"Танці з зірками" виявляють нові таланти в учасників. Яка пара найбільше вразила вас цього сезону?

Пара, яка мене приємно здивувала, це Даніель та Юлія. Вони були найпослідовнішими у своєму зростанні. Завжди приємно спостерігати, коли люди не лінуються і розуміють, що таке чесна робота над собою. Я про те, що учасники показували результати, які складно не помітити. Дуже планомірно, від ефіру до ефіру. Такий підхід заслуговує на схвалення!

Як щодо українських знаменитостей? Кого б ви хотіли побачити серед учасників "Танців з зірками" у наступному сезоні?

Оу, я б залюбки подивився на Монатіка в якості учасника шоу!

У нього таке чудове почуття ритму, і він дуже вправно танцює. Я знаю, що він був суддею, але ж якраз це й цікаво. Побачити його у новій ролі не просто у кріслі, а у русі, на паркеті. Я впевнений, йому є що показати й це може бути досить захопливо як для судей, так і для глядачів!

Ви сказали, що готові до створення сім'ї і хочете сина, але чи готові ви зробити перерву у кар'єрі заради цього?

О ні, зараз ніяких перерв для мене! Спершу я повинен досягти своєї мрії й стати ведучим ток-шоу. Потім, коли буду фінансово готовий народити дитину, я працюватиму в цьому напрямку.

Звісно, я хочу знайти партнера, щоб розділити цю пригоду з ним, йдучи пліч-о-пліч. Адже дитина - це дуже велика відповідальність, і ти маєш бути впевненим, що готовий докласти усіх зусиль, щоб виховати нову людину порядною та щирою.

Юлія Абрамова

Раніше Знай.ua повідомляв, що суддя "Танців з зірками" Франсиско Гомес відверто розкрив подробиці особистого життя.

Крім цього, зірка "Кварталу 95" Степан Казанін зважився на одкровення в день 45-річчя.

А гурт KAZKA провів "таємну вечерю", на якій Алан Бадоєв зробив шокуюче зізнання про відверту сцену в новому відео на пісню "Палала".