Як відомо, російська актриса і художній керівник театру "Современник" Галина Волчек померла від набряку головного мозку та легенів у четвер, 26 грудня. Її поховали на Новодівичому кладовищі. І ось, вже на дев'ятий день після похорону на її могилі між букетами квітів хтось залишив пачку цигарок і попільничку. Відповідне фото на сторінці в соціальній мережі Facebook розмістив актор театру, кіно і дубляжу Кирило Сафонов.

Могила Галини Волчек, Facebook

Слід зазначити, що Волчек була завзятим курцем і навіть під час хвороби не відмовилася від цигарок. За словами знайомих актриси, вона могла викурювати до 8 цигарок протягом однієї години.

Швидше за все, в данину поваги і знаючи про тютюнової "слабкості" артистки, хтось приніс пачку до могили Волчек. Однак такий вчинок зустрів жорстку критику з боку російського священнослужителя.

"Блюзнірство! Людина знаходиться вже не в матеріальному світі, і всі матеріальні предмети для нього чужі", - заявив він.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також священик зазначив, що гріховні предмети, такі як цигарки і спиртне - не можна класти на могилі.

"Все це - відгомін язичництва, коли вважалося, що чим більше матеріальних благ принести на могилу, тим простіше покійному на тому світі", - підкреслив він.

Могила Галини Волчек

Більш того, священнослужитель стверджує, що кладовищі є місцем молитви та духовного єднання з спочилими, і на ньому не повинно бути ніякої їжі.

"До того ж Бог по своєму милосердю дає полегшення спочилим, одержимими пристрастями тютюнопаління та алкоголю, а ми немов би заважаємо йому", - додав він.

Нагадаємо, що у Москві попрощалися з актрисою і режисером Галиною Волчек. Вона відійшла на 87-му році життя після тривалої хвороби.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Москві відбулася церемонія прощання з актрисою і режисером Галиною Волчек. На траурний захід також прийшла дочка Алли Пугачової і співачка Крістіна Орбакайте.

Також портал Знай.ua писав, на церемонії прощання з Галиною Волчек не з'явилася Алла Пугачова, був тільки її чоловік Максим Галкін.