У 2020 році стартують зйомки першого українського супергеройського блокбастеру, який має гучну назву "Капітан Україна". Нове кіно має всі шанси втерти носа персонажам кіновсесвіту Marvel і DC.

Про це Знай.ua розповів відомий режисер та продюсер Любомир Левицький.

Любомир Левицький
Любомир Левицький

Деякий час він прожив у Лос-Анджелесі, де знайомився з голлівудською кіно-індустрією.

"Я поїхав у США заради створення власного проєкту. Перший етап - це було отримання документів. Без грін-карти неможливо будувати ніяку кар'єру в США, тому я з сім'єю вже два роки там. Паралельно ми писали сценарій. На сьогоднішній день проєкт знаходиться на етапі пошуку зірки, тому що він недорогий - його бюджет два мільйони доларів. Якщо хочемо зробити проєкт успішним, нам потрібна зірка. В Голлівуді - якщо у вас немає багато грошей, вам треба багато часу, тому ми шукаємо варіанти так побудувати графік, щоб ми могли зняти зірку, як називається, на бек ярді - на задньому дворі. Тобто це якась дружня пропозиція. І якраз зараз ми займаємося тим, що шукаємо актора", - розповів Любомир.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Мова йде про трилер "Скелет у шафі" (Skeleton in the closet), який наразі на стадії девелопменту.

Любомир повідомив, що у цій стрічці може головну роль зіграти Шварценеггер, але не Арнольд, а його син - Патрік.

Арнольд та Патрік Шварценеггер
Арнольд та Патрік Шварценеггер

"Ми спілкуємося наразі з сином Арнольда Шварценеггера Патріком. Тому що він дуже сильно підходить на роль. І ще декілька є варіантів, поки що не буду їх озвучувати. Можливо, хтось з'явиться такий, кого ми взагалі не знаємо. Ми не поспішаємо поки що, тому що це той проєкт, який не прив'язаний до часу. Це дуже крута історія про хакерів", - додав Левицький.

Режисер зазначив, що відмовився від ідеї знімати спільне американсько-українське кіно.

"Я спочатку хотів робити спільне виробництво України з США, поки мене студійні продюсери не відговорили. Поки що це буде втрата часу. Україна знаходиться дуже далеко. Україна не є ринком для США. Поки що дуже рано говорити про копродукцію та спільні роботи. Зараз я не з'єдную ці два ринки. У США я роблю американське кіно, в Україні я збираюся зробити великий український фільм, який є моєю мрією вже багато років. Для мене це більше, ніж кіно, тому що тут ми змінюємо взагалі підхід до кінематографа, підхід до кінобізнесу, ми придумуємо нову модель продюсування, створюємо щось нове. Тому що жанр, в який я в'язуюся - це супергеройське кіно, якого в принципі ще немає в Україні, і мені цікаво це зробити", - зізнався Любомир.

Він розповів, що у 2020 році планує почати зйомки блокбастеру "Капітан Україна".

"Я ніколи не брав гроші Держкіно, але бізнес-модель мого проєкту "Капітан Україна" вимагає підтримки в будь-якому вигляді. Я маю намір податися на підтримку Держкіно, на 40% бюджету. Пітчінг має бути весною, будемо готуватися до подачі, а зйомки плануються цього року", - розповів режисер.

Про своє супергеройське кіно Левицький почав знімати влог, з якого вже можна дізнатися деякі цікаві деталі.

Хто такий "Капітан Україна"

Це не копія Marvel чи DC. Це оригінальне кіно з адаптованим героєм.

"Я знайшов ту історію, яка мені дуже сильно подобається, яку полюблять українці, я дуже впевнений. Назва дуже провокуюча, я розумію. Подумаєте, це знову копія Капітана Америка чи ще копірка чогось, щось дешеве і неякісне. Насправді, ні! Це буде абсолютно нова історія, оригінальна. Безпрецедентна річ в Україні", - запевнив Любомир.

За його словами, колись в Україні (у 1900 році) під Полтавою жив Юрій Будяк. Це був український журналіст, який боровся за правду. Він поїхав в Африку відстоювати народ бури, який воював з англічанами. Через рік його взяли в армію і він став капітаном.

"В один момент він врятував життя одному журналісту, якого не дав розстріляти та віддав англічанам. Це був Вінстон Черчіль. Ці бури по-дружньому називали його капітан Україна, тому що було важко говорити його ім'я. Я подумав, це дуже крутий бекграунд, для того, щоб створити сучасного героя. Це буде журналіст", - це все що зміг поки що розповісти про героя Любомир Левицький.

Він впевнений, що українці будуть приємно здивовані у кінотеатрах.

Нагадаємо, Любомир Левицький поділився зі Знай.ua враженнями про церемонію Оскар 2020, яка відбулася у Лос-Анджелесі в ніч з 9 на 10 лютого.

Раніше Знай.ua повідомляв, що знаменитий голівудський актор Кіану Рівз з'явився на червоній доріжці Оскара з чарівною жінкою.

Також читайте про найяскравіші сюрпризи Оскара 2020: що цікавого сталося під час церемонії.

Та дізнайтеся, хто став переможцем у номінаціях премії Оскар 2020.