У США колишнього продюсера Харві Вайнштейна визнано винним за двома пунктами звинувачення у справі про сексуальне насильство.

Про це повідомляє BBC. Зазначається, що Харві Вайнштейна визнали винним в сексуальному насильстві за двома пунктами звинувачення. Однак, ще за трьома, найсуворішими, колишнього продюсера виправдали.

У понеділок, 24 лютого, на п'ятий день нарад суд присяжних з семи чоловіків і п'яти жінок виніс свій вердикт у справі Вайнштейна. Його визнали винним в згвалтуванні третього ступеня і сексуальному насильстві першого ступеня.

У той же час 67-річного Вайнштейна виправдали за найсерйознішим звинуваченням проти нього - двома звинуваченнями з сексуальному насильстві першого ступеня тяжкості, які загрожували продюсеру довічним ув'язненням, і згвалтуванні першого ступеня тяжкості.

За інформацією New York Times, Вайнштейна негайно відправили до в'язниці, де він чекатиме вироку суду.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Що може загрожувати колишньому продюсеру? Вайнштейна визнали винним в примусі до орального сексу колишнього асистента реаліті-шоу "Проект Подіум" Міріам Хейлі в 2006 році. Виробництвом телешоу займалася компанія Вайнштейна The Weinstein Company.

Це злочин сексуального характеру першого ступеня тяжкості, що передбачає тюремне ув'язнення на термін від п'яти до 25 років.

Звинувачення ж в згвалтуванні третього ступеня загрожує Вайнштейну тюремним ув'язненням максимум на чотири роки.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше