Рівно 15 років тому український гурт Greenjolly переміг на Національному відборі Євробачення-2005. Вони заспівали пісню "Разом нас багато!", яка раніше стала гімном Помаранчевої революції.

У 2005-му Євробачення вперше проводили в Україні, за рік до того у музичному конкурсі перемогла співачка Руслана із піснею "Дикі танці". Greenjolly виступали відразу у фіналі, однак конкурсну пісню трохи змінили, зробивши її соціальною, а не політичною.

Greenjolly, скріншот з відео
Greenjolly, скріншот з відео

В результаті виступ провінційного гурту набрав 30 балів і Україна посіла 19 місце. Це був найгірший результат держави до 2017 року - тоді гурт O.Torvald посів 24 місце. Гурт Greenjolly було створено у 1997 році двома приятелями з Івано-Франківська Романом Калином та Романом Костюком.

Всеукраїнська популярність до них прийшла після того, як у 2004-му під час Помаранчевої революції музиканти за 4 години записали пісню, яка мала б підбадьорити мітингувальників. А вже наступного дня її співали по всій Україні.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Greenjolly, скріншот з відео
Greenjolly, скріншот з відео

Після Євробачення музиканти підписали контракт із Ukrainian records та записали два альбоми "Хай буде так" та "Любиш — не любиш". Також вони здійснили тур по Україні та за кордоном. Зараз гурт, фактично, існує лише в особі Романа Калина. З 2010 року він періодично виконує пісні гурту та записує нові композиції. Загалом музикант займається власною творчістю та продюсує інших артистів. Зізнається, що збирати знову гурт не хоче.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше