Симфо-шоу-оркестр PRIME Orchestra зіграв онлайн для всіх, хто зараз змушений сидіти на карантині через епідемію Covid-19. Музиканти колективу, який прославився як симфонічним виконанням класичної музики, так і різних кавер-версій, зігралися дистанційно, сидячи по домівках. Музиканти живуть у різних куточках України, однак це не завадило їхній творчій єдності.

Кожен з музикантів взяв інструмент, записав за допомогою смартфона свою музичну партію. Далі змонтований життєствердний відеокліп. Цей кліп покликаний підтримати як українців, так і всіх жителів світу, що знаходяться на самоізоляції. Відео вийшло під найпопулярнішим хештегом #StayAtHome (Залишайтеся вдома).

Зазначимо, що в Україні ще ніхто не робив нічого подібного. Колектив PRIME Orchestra придумали ідею для цього ролика, будучи розкиданими на самоізоляцію по різних куточках України. Особливо образливим музикантам здалося, що з-за карантину перервався на половині весняний тур оркестру, включає 28 міст України та ближнього зарубіжжя. В результаті музиканти вирішили записати колективне відео, зігравши кожен свою партію з міксу популярних треків «Bad Guy» Біллі Айлиш (Billy Eilish) і «Giant» Кельвіна Харріса (Calvin Harris) і Rag NBone Man, який виконували в ході туру.

Симфо-шоу оркестр у повному складі

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

«Ідея з'явилася відразу після того, як довелося перенести всі концерти весняного туру – в Україні та країнах Європи, – розповідає co-продюсер і режисер PRIME Orchestra Юрій Рибалка.

Підготовка та репетиції проходили у форматі відеоконференції. Із 43 учасників колективу у записі взяли участь 25 осіб з Харкова, Києва, Чернівців, Рівного, Полтави, Сум,Дружківки, Сєвєродонецька, Краматорська та Черкас.

Музиканти грають на традиційних для симфонічних оркестрів струнних і духових, так і на нехарактерних для академічної музики електрогітарі, синтезаторі і MIDI-контролер. Весь процес – від задуму до втілення – посів дев'ять днів.

Нагадаємо, що раніше шанувальники культури влаштували перший в історії онлайн-мітинг. "Сиди вдома, протестуй" .

Також Знай.иа писав, що Великобританії жінка грала на скрипці, поки їй видаляли пухлину мозку.