16 квітня найпопулярнішому соціальному ток-шоу «Говорить Україна», яке виходить у будні на телеканалі «Україна», виповнюється 8 років. За цей час в студії побувало 15 000 героїв, історії яких залишили небайдужими телеглядачів і її беззмінного ведучого Олексія Суханова.

Кожна програма - це кропітка праця журналістів і експертів. Над проектом працюють 120 чоловік. До роботи над випусками залучені фахівці з різних областей: психологи, соціальні працівники, детективи, журналісти-розслідувачі, криміналісти і навіть патологоанатоми. Всі вони допомагають робити кожну програму якісною

«Наше основне завдання як соціального проекту - не просто зробити цікавий продукт. Ми хочемо, щоб кожен раз, дивлячись нашу програму, глядач розумів, що цю годину біля екрану проведено не даремно: він виніс для себе щось корисне, взяв участь у вирішенні проблеми, поспівпереживати герою. Найчастіше звертаються до нас люди, для яких проект, в прямому сенсі слова - останній шанс. Нам не важливо, ким працює наш герой, скільки він заробляє, де він живе. Якщо є проблема, з якою неможливо впоратися, - ми відкриті», - розповідає Юлія Охріменко, продюсер соціального ток-шоу «Говорить Україна» на каналі «Україна».

У день редактори фіксують до 50 звернень тих, кому потрібна допомога ток-шоу «Говорить Україна». Над однією історією програми команда проекту може працювати від декількох днів до року. Іноді результат деяких доводиться чекати кілька років.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

«Так було в програмі про дівчинку з пухлиною на обличчі. Група записала її в 2016 році, і чекали, поки лікарі зможуть її прооперувати, щоб розповісти глядачам про те, як вона змінилася в кінці програми. Але операція весь час відкладалася, оскільки після детальних обстежень виявилося, що пухлина проросла в мозок. Було зроблено близько 8 операцій, і ми дуже горді тим, що героїні вдалося допомогти», - коментує Юлія Охрименко.

За 8 років існування програми, немає таких тем, які б не піднімалися у ток-шоу. Але найбільшою гордістю колективу IVORY films є випуски-розслідування на резонансні теми: «Смерть підлітка в Прилуках: чому
повстало місто?», «Трагічне зникнення 11-річної Даші з Одеси: хто прикривав ката?», «Шок: плачу гроші за знущання з сина» про страшні знущання у Бердянській колонії - змусили правоохоронні органи переглянути кримінальні справи. Але найбільш резонансною стала програма «Мої рідні кати».

Журналістам у буквальному сенсі слова довелося звільняти дитину з його ж рідної сім'ї. Над 8-річним хлопчиком знущалися і мати, і батько, і брати і сестри. Його тримали, як собаку в сараї. Після виходу
програми в ефір Сашу усиновили, а на його біологічних батьків завели кримінальні справи. Але, незважаючи на резонансні випуски, про які говорить вся Україна, на проекті є місце і романтичним історіям.

Наприклад, після програми «Наречений з павичами: куди зникають наречені», в якій намагалися зрозуміти, чому гарному 60-річному моряку паталогічно не щастить з жінками, журналістам проекту
написала глядачка. Вона закохалася у героя з екрану і була впевнена, що він - її доля. Редактори передали її контакти і фото нареченому. І все закінчилося хепі-ендом.

«Мені надзвичайно пощастило з роботою. Адже ми працюємо з історіями, від яких навертаються сльози на очі від неймовірного жаху, що навіть в кіно важко уявити - до романтичних моментів. І кожна історія чомусь вчить, і це дуже здорово. Ми намагаємося допомогти, розбираючись і розкладаючи інформацію на найменші крупинки і дрібниці. «Говорить Україна» - це незвичайна можливість навчитися не на своїх помилках, а на чужих, подивитися, як це відбувається, і задуматися», - коментує ведучий ток-шоу «Говорить Україна» Олексій Суханов.