З 2006 року у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки - свято національного одягу країни. Цього року вбиратися у вишиванки треба 21 травня.

Народна артистка України Ольга Сумська обожнює все українське, особливо стародавні прикраси та вишиванки. В її гардеробі їх дуже багато. І до цьогорічного свята зірка замовила ще декілька нових суконь-вишиванок у українських виробників.

Про це вона розповіла у коментарі для Знай.ua.

Ольга Сумська, фото з особистого архіву акторки
Ольга Сумська, фото з особистого архіву акторки

Вже завтра зранку вона приєднається до онлайн святкування ВишиванкаDay на телеканалі Україна. Акторка закликає всіх українців одягати свої вишиванки та публікувати фото з наступними хештегами у соцмережах:

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

#УкраїнціРазом

#НасЄднаєКультура

"Культура об'єднує нас всіх! Головне - було б бажання. Сьогодні люди у розпачі, тому що нема роботи, нема зарплати, і, бачите, всі сьогодні переживаємо, як це подолати. І треба якраз якесь таке красиве дійство онлайн. Я впевнена, що культура завжди рятує. День вишиванки - це передусім краса. Коли ти милуєшся цією красою, ти якось відволікаєшся від негативу", - зазначила Сумська.

Вона зізналася, що дуже сумує за улюбленою роботою.

"Сумуємо за рідною сценою, за нашим глядачем, і хочеться дійсно відчути цю енергетику, вийти на сцену, побачити очі, побачити наших глядачів, відчути ці оплески, тому що це енергія, це сили для актора. Коли ти в цьому ритмі, ти інакше якось відчуваєш себе. А сьогодні ти весь час у побуті, хоч ти онлайн дуже активний, але все одно живого спілкування нічим не заміниш, тим більше у форматі театру. Єдине, що хочемо у влади запитати, коли ж все-таки дозволять працювати і як все це буде, тому що люди трошки налякані. Коли будуть, дай боже, купувати квитки?" - поділилася емоціями Ольга Сумська.

Акторка прокоментувала головну новину цього дня - пресконференцію президента Володимира Зеленського.

"Жодного питання щодо культури, і це прикро! Ми щиро сподівалися, що почуємо ці питання: коли ми будемо виходити з карантину і коли зможемо поїхати на гастролі? Ми не отримали цих відповідей, дуже шкода. Вже будемо якось рухатися. Я розумію, що складно, і держава долає всі проблеми, і у нас не така жахлива статистика, як в Європі. Але все одно працювати треба, для того, щоб годувати свої родини, і виживати багатьом культурним діячам, які сьогодні, повірте, переживають нелегкі часи", - зауважила Сумська.

Ольга Сумська, фото: Instagram артистки
Ольга Сумська, фото: Instagram артистки

Також Ольга розповіла про свою улюблену дизайнерку вишиванок, сукні якої носять навіть всесвітньо відомі зірки.

"Це Юлія Магдич. Я її обожнюю! Вона є улюбленицею багатьох наших поціновувачів українських прекрасних суконь-вишиванок. Це насолода для мене. У Юлі смак бездоганний! Я інколи шукаю одяг на червону доріжку, приїжджаю до Юлі, і одразу знаходжу. Я й ювілей свій, 50-річчя, святкувала у вишиванці від Юлі", - зізналася акторка.

Ольга Сумська, фото: Instagram yuliya_magdych
Ольга Сумська, фото: Instagram yuliya_magdych

Вона додала, що зазвичай вишиванки покупає ще й у Карпатах, коли приїздить туди на відпочинок.

"Ми їдемо у Яремче на базар і кожного року купуємо там декілька вишиванок. Знижечки для нас там є, але не надто, тому що всім треба заробити. Це не та ціна, щоб торгуватися, якщо ще й ручна вишивка. Люди вкладають стільки роботи в це, що якось і незручно торгуватися. Хай людям буде! За це приємно викласти певну суму", - запевнила Сумська.

Любить вишиванки і Віталій Борисюк - чоловік зірки. На свята він теж вдягає національний одяг.

Ольга Сумська та Віталій Борисюк, фото: Instagram артистки
Ольга Сумська та Віталій Борисюк, фото: Instagram артистки

"У нього є і бісером шиті вишиванки, є яскраві, є просто повсякденні, ніжні, стримані кольори, які йому дуже пасують. Взагалі він з такою статурою мужчина - одягає і справжній українець. Йому це личить, як і мені. Ми представники 100-відсоткових українських родин, це наше таке рідне - одягаєш і одразу крила виростають. Я обожнюю, коли мені пасує вишиванка, єдине - треба колір підібрати", - підсумувала Ольга Сумська.

Ольга Сумська у вишиванці від Юлії Магдич
Ольга Сумська у вишиванці від Юлії Магдич

Нагадаємо, раніше Ольга Сумська показала, як виглядала у 17 років.

Також повідомлялося, що донька Ольги Сумської вразила ідеальною фігурою в купальнику.