Що потрібно до пива крім хорошої компанії? Звичайно, оригінальна закуска, а не сухарики або чіпси. В пабах часто можна замовити сет з кількох інгредієнтів. Для любителів м’яса – з ковбасками, стегенцями, свинячими вушками, а для веганів – з сиром. Чи можна за зовнішнім виглядом визначити їхню якість? Відповідь шукала журналістка проекту «Таємний агент» (Новий канал) Олена Зборовська.

– Разом з шеф-кухарем Сергієм Шелестом ми продегустували закуски у двох столичних пабах, – розповідає Олена. В першому закладі нам подали страву з якісних продуктів, а в іншому – отримали свинячі вушка з волоссям. Було не надто приємно.

У такій ситуації агентка рекомендує відмовитись від замовлення або попросити замінити страву.

Як впевнитись, що закуска свіжа та якісна?

Закуска має добре виглядати

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Всі інгредієнти мають бути рівномірно просмажені, – каже шеф-кухар. – На вигляд – із золотистою скоринкою. Потрібно, щоб зайвий жир вийшов. Для цього страву можна покласти на паперовий рушник.

Соус в окремій посудині

– Якщо вам подали курячі крильця, залиті соусом, то так хотіли приховати ознаки замороженого продукту, – каже Сергій. – Часто кухарі обсмажують м'ясо, а потім заморожують його. Робити так не можна. Адже в продукті вже виділились канцерогени.

М'ясо «під лупою»

– Ретельно роздивіться усі частинки крилець чи свинячих вушок, – каже чоловік. – На них можуть бути неприємні «сюрпризи» – волосся тварини.

Пробуйте страву

Спочатку не пиво куштуйте, а закуску, – рекомендує кухар. – Адже після напою втратите чутливість смаку. Вам буде важче розпізнати, що страва несвіжа.

Вмикайте щопонеділка о 15:00 програму «Таємний агент» на Новому каналі