Що потрібно до пива крім хорошої компанії? Звичайно, оригінальна закуска, а не сухарики або чіпси. В пабах часто можна замовити сет з кількох інгредієнтів. Для любителів м’яса – з ковбасками, стегенцями, свинячими вушками, а для веганів – з сиром. Чи можна за зовнішнім виглядом визначити їхню якість? Відповідь шукала журналістка проекту «Таємний агент» (Новий канал) Олена Зборовська.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися– Разом з шеф-кухарем Сергієм Шелестом ми продегустували закуски у двох столичних пабах, – розповідає Олена. В першому закладі нам подали страву з якісних продуктів, а в іншому – отримали свинячі вушка з волоссям. Було не надто приємно.
У такій ситуації агентка рекомендує відмовитись від замовлення або попросити замінити страву.
Як впевнитись, що закуска свіжа та якісна?
Закуска має добре виглядати
– Всі інгредієнти мають бути рівномірно просмажені, – каже шеф-кухар. – На вигляд – із золотистою скоринкою. Потрібно, щоб зайвий жир вийшов. Для цього страву можна покласти на паперовий рушник.
Соус в окремій посудині
– Якщо вам подали курячі крильця, залиті соусом, то так хотіли приховати ознаки замороженого продукту, – каже Сергій. – Часто кухарі обсмажують м'ясо, а потім заморожують його. Робити так не можна. Адже в продукті вже виділились канцерогени.
М'ясо «під лупою»
– Ретельно роздивіться усі частинки крилець чи свинячих вушок, – каже чоловік. – На них можуть бути неприємні «сюрпризи» – волосся тварини.
Пробуйте страву
– Спочатку не пиво куштуйте, а закуску, – рекомендує кухар. – Адже після напою втратите чутливість смаку. Вам буде важче розпізнати, що страва несвіжа.
Вмикайте щопонеділка о 15:00 програму «Таємний агент» на Новому каналі