У родині 54-річного популярного українського артиста Віктора Павліка сталася трагедія. Від онкології кісток помер його молодший син Павло. Молодій людині було всього 21.

Страшний діагноз був поставлений в 2018 році. А на початку 2019 року Віктор Павлік повідомив хороші новини, що його син почав одужувати. Однак це було тимчасове поліпшення і, на жаль, хвороба так і не відступила.

Нагадаємо, що Віктор Павлік одружений вчетверте. У попередніх шлюбах у нього народилися сини (старший Олександр і вже покійний Павло) і дочка Христина.

Біографія Павла Павліка

Молодший син відомого українського артиста народився в третьому шлюбі Віктора Павліка 7 травня 1999 року.

Батьки молодої людини розійшлися, але їм вдалося зберегти доброзичливі стосунки.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

При перегляданні фотографій свого дружного класу за 4, 9 і 11 рік навчання в столичній школі №25, Павло не міг стримувати емоцій:

"Мені дуже дорогі мої однокласники, я їх усіх щиро люблю. Прикро, що той час залишився в минулому, адже у нас всіх почалося самостійне життя".

Біографія Павла Павліка
Біографія Павла Павліка: Facebook

Біографія Павла Павліка
Біографія Павла Павліка: Facebook

Після закінчення школи Павло Павлік вступив до Національної академії Служби Безпеки України. Такий вибір був зроблений, оскільки його з дитинства тягнуло на військову службу. У період навчання йому двічі вдалося взяти участь у військовому параді на честь Дня незалежності України. Навіть незважаючи на те, що він тоді вже був смертельно хворий, поводився гідно звання курсанта.

Біографія Павла Павліка
Біографія Павла Павліка: Facebook

Відслуживши у військовій академії всього два роки, молодий чоловік потрапив до лікарні, і з цього моменту почалася його нерівна боротьба з важкою недугою.

Діагноз свого молодшого сина Віктор Павлік оприлюднив у жовтні 2018 року. З тих пір Павло наполегливо боровся з саркомою хребців. Битва тривала протягом двох років. За цей час молодий чоловік пройшов 18 курсів хіміотерапії. В останні місяці лікарі зафіксували різке погіршення його стану. Павло був прикутий до коляски, відчував нестерпний біль в руках.

У червні 2020 року хворий на рак син Віктора Павліка повідомив, що готовий відмовитися від терапії. Павло Павлік пояснив своє рішення тим, що "в терапії немає сенсу", і "вона не дає результатів". Тому він не розуміє, навіщо продовжувати. Але згодом він вирішив все ж продовжити боротися з хворобою.

Біографія Павла Павліка
Біографія Павла Павліка: Facebook

Крім того, незадовго до своєї смерті Павло виклав пост на своїй сторінці у Фейсбуці, в якому звернувся до друзів:

"Мені невідомо, що насправді думають про мене мої однокласники і однокурсники, і як часто вони мене згадують. Але я від душі бажаю вам всім успіхів у житті. Бажаю, щоб вам ніколи не довелося переживати тих труднощів, з якими зараз стикаюся я...

У мене була велика потреба виговоритися, і я радий що, нарешті, це зробив. Дякую всім, хто дочитав цей текст до кінця, це дуже важливо для мене. Будьте щасливі, цінуйте особливі моменти в житті, адже вони так швидко проходять. І, не забувайте, що багатство не в грошах і майні, воно в людях, які вас оточують, в емоціях, які вони викликають, і в спогадах, які залишають".

Віктор Павлік на своїй сторінці в Фейсбуці підтримав сина, написавши йому слова підбадьорення.

Біографія Павла Павліка
Біографія Павла Павліка: Facebook

28 липня мати Павла Лариса Созаєва розповіла, що її син перебуває в хоспісі, але продовжує боротьбу з онкологією. А вже 7 серпня жінка повідомила про його смерть.

Яким він запам'ятався близьким

За словами теперішньої дружини Віктора Павліка Катерини Репяхової, її чоловік важко переносить смерть сина.

"Спочивай з Богом, синку, тепер ти мій Ангел. Амінь", – написав Віктор Павлік на особистій сторінці в Instagram.

Біографія Павла Павліка
Біографія Павла Павліка, скрін - Instagram

Колишня дружина Віктора Павліка танцівниця Лариса Созаєва 19 серпня, через півмісяця після смерті сина, на своїй сторінці в Фейсбуці зізналася, що вчиться жити без нього:

"Коли син був смертельно хворий, я плакала, не знаходила собі місця. Коли дитина була забрана - заспокоїлася. Знаю, що тепер він у Царстві небесному, і турбуватися більше нема про що".

У своєму зверненні до матерів, які так само, як і вона, втратили дитину, Созаєва сказала, що "близькі даються нам на певний час".

"Сумувати дуже небезпечно, адже можна серйозно нашкодити собі і придбати хвороби", – підсумувала вона.

Біографія Павла Павліка
Біографія Павла Павліка, скрін - YouTube

Крім того, рідна мама загиблого опублікувала відео з сином, на якому він в дитинстві читає молитву.

«Ми ще до його народження мріяли, щоб він виріс високим світлооким брюнетом, здоровим і щасливим. Так і було до того, поки рак не почав вбивати хребет Павла. Сім'я і турбота про близьких завжди була для нього на першому місці…

Він був хорошим, світлим, з тендітною душею, наповненою любов'ю, талановитим, з почуттям гумору, мріями і великими планами на майбутнє», – розповіла хрещена мати хлопця.

Похорони Павла Павліка пройшли в Києві в закритому форматі. На обряді була присутня тільки сім'я і найближчі друзі.