У п'ятницю, 11 вересня на каналі СТБ відбудеться довгоочікувана прем'єра українського детективного серіалу "Слід", виробництва SPACE Production. Це адаптація знаменитого ізраїльського формату компанії TeleAlliance. Величезний успіх мала американська версія під назвою "C.S.I.: Місце злочину", яка пізніше отримала три спінофи.

Розробка української версії почалася на початку цього року. Близько двох з половиною місяців проходив кастинг - акторів на головні ролі шукали по всій Україні.

Глядачі познайомляться з розумними, харизматичними і талановитими співробітниками Особливої Слідчої Агенції (ОСА), яким належить розслідувати найзаплутаніші, важкі і резонансні злочини.

Серіал "Слід" на СТБ, головні герої
Серіал "Слід" на СТБ, головні герої

Головну роль в серіалі зіграла Тетяна Кравченко. Її героїня, Ольга Косач, очолює цю Агенцію. За сюжетом вона полковник поліції і доктор медичних і юридичних наук, до служби в ОСА викладала криміналістику в Академії МВС і кримінальну психологію в Національному університеті. Інакше кажучи, вона найкращий кандидат на посаду керівника.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тетяна Кравченко в ролі Ольги Косач, фото: СТБ
Тетяна Кравченко в ролі Ольги Косач, фото: СТБ

ОСА підпорядкована безпосередньо генералу, заступнику міністра МВС. У розпорядженні експертів і оперативників Агенції найсучасніше цифрове обладнання і кращі в країні судмедлабораторії.

Знай.uа вдалося побувати на знімальному майданчику серіалу і поспілкуватися з Тетяною Кравченко. Вона розповіла, як витримала сцени з мертвими немовлятами (звичайно, це був муляж, але дуже правдоподібний) і чим серіал зворушив її до глибини душі.

Тетяна Кравченко, фото: СТБ
Тетяна Кравченко, фото: СТБ

"Завжди цікаво зіграти сильну жінку. Образ потужний, багатогранний! Це жінка, у якої в підпорядкуванні величезна кількість розумних, кращих людей. Це дуже круто, коли ти можеш організувати навколо себе роботу неординарних, очманілих, яскравих людей", - зазначила виконавиця ролі Ольги Косач.

У павільйонах на найбільшій кінематографічній студії FILM.UA Group у Києві відтворили штабцентр ОСА з усіма необхідними лабораторіями. Там ми і зустрілися з Тетяною.

Знімальні локації серіалу "Слід", фото: СТБ
Знімальні локації серіалу "Слід", фото: СТБ

Ольга Косач і команда ОСА, фото: СТБ
Ольга Косач і команда ОСА, фото: СТБ

За словами Кравченко, всі актори з великим трепетом чекали старту зйомок.

"У нас був дуже тривалий період кастингу, - поділилася Тетяна. - Всім настільки було цікаво побачити ці декорації. Попередньо нам розповідали, що всі історії будуть братися з життя, для того, щоб це був ще більш життєвий серіал. Ми всі дуже хотіли почати працювати. Одне із завдань, яке нам ставили, - всім здружитися між собою".

І акторам, як зазначила Кравченко, це вдалося. Її колегами у серіалі стали Борис Георгієвський, Олексій Суровцев, Антоніна Хижняк, Богдан Рубан, Олена Вознесенська, Альбіна Перерва та Олександр Боднар. У кожного з них своя, важлива роль. Їх персонажам належить боротися з найнебезпечнішими злочинцями: маніяками, вбивцями і збоченцями, розслідувати найтупиковіші справи.

Альбіна Перерва і Тетяна Кравченко, фото: СТБ
Альбіна Перерва і Тетяна Кравченко, фото: СТБ

Богдан Рубан і Олена Вознесенська, фото: СТБ
Богдан Рубан і Олена Вознесенська, фото: СТБ

Жертвами злочинців будуть і діти. Як зізналася актриса, їй, як мамі, було надзвичайно складно витримати саме ці зйомки.

"У кожній серії будуть страшні історії, але про дітей - найскладніші. Нам принесли на майданчик дві лялечки - два мертвих немовляти, зі зморщеними ручками, які були настільки реалістично зроблені. Два маленьких тільця, а у них вії є маленькі, пальчики маленькі, ніжки, і вони синюшні, напівприкриті очі. Коли їх принесли, пам'ятаю, настала тиша. Ті, у кого немає дітей, хапали, фотографувалися з ними, а для тих, у кого є діти, це було жах взагалі! У нас один з других режисерів відразу сказав: "Мені треба покурити", і вийшов мовчки. Ми стоїмо з Оленою Вознесенською, вона каже: "Я не можу!"Т ак, грати було дуже складно! Ми почали забувати текст, тому що ти повертаєшся туди і клубок у горлі", - поділилася Тетяна Кравченко.

Ця серія буде про рейд вулицями, під час якого знайдуть п'ятьох немовлят - це ті діти, з якими сидять жебраки. Двоє з них, на жаль, будуть вже мертвими.

"Для моєї героїні, у якої немає дітей, це досить болюча ситуація. У цей момент нам сказали прибрати текст і говорити своїми словами. Режисер сказав зіграти так, щоб в очах був біль. Мені, каже, соплів не потрібно, але цей біль потрібно передати, що це не просто рядове розслідування, це діти померли", - додала Кравченко.

Оскільки актриса буде з'являтися в кожній серії, то і тексту у неї більше, ніж у інших акторів. Як зізналася Тетяна, дослівно заучувати всі репліки не було потрібно, головне - знати сюжетну лінію.

"У нас дуже хороші режисери. Я вважаю, що у нас чудова команда зібралася. По-перше, допомагають. По-друге, вибудовують настільки цікаво саму роботу. Плюс - один з найпрекрасніших моментів в серіалі - ніхто не сидить і не говорить, ось тут не так сказав, слова поміняв. Зрозуміло, що термінологію ти не можеш змінити, ти не можеш викинути якийсь важливий сюжетний шматок, але ти можеш своїми словами якісь життєві нюанси проговорити, що тобі близько. Буває, невимовні фрази, які ми просто міняємо. Це теж здорово", - зазначила Тетяна Кравченко.

Перші чотири серії серіалу "Слід " покажуть на СТБ 11 вересня о 19:00, а з 14 вересня детектив виходитиме у будні, з понеділка по четвер о 15:30 і 16:30.

Серіал" Слід", фото: СТБ
Серіал" Слід", фото: СТБ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на зйомках серіалу "Слід" актриса Антоніна Хижняк (Мотря зі "Спіймати Кайдаша") зламала ногу.

Антоніна Хижняк, фото: пресслужба СТБ
Антоніна Хижняк, фото: пресслужба СТБ

Сталося це прямо в кадрі, коли вона бігла і різко загальмувала, підвернувши ногу. Травма виявилася серйозною - актрисі поставили титанову пластину в ногу. Тепер колеги з серіалу називають її "Залізної леді".

Раніше повідомлялося, що відома українська телеведуча Неля Шовкопляс заразилася Covid-19.

Також Знай.uа писав, що в ток-шоу "Таємниці ДНК" покажуть жалісливу історію про дітей.