Лікарі вказують на користь авокадо для серця, і це підтверджують наукові дослідження. Регулярне споживання цього фрукта може знизити рівень холестерину та ризик серцево-судинних захворювань. Огляд досліджень, опублікований у журналі Cureus, показав, що люди, які вживали авокадо, мали значно нижчий ризик розвитку ішемічної хвороби серця та серцево-судинних захворювань. Про це пише британське видання Parade.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Доктор Ентоні Альтобеллі, клінічний керівник кардіологічного відділення університетської лікарні, зазначає, що дослідження, проведене серед понад 100 000 медичних працівників, показало: ті, хто з'їдав хоча б дві порції авокадо щотижня, знижували ризик серцево-судинних захворювань на 16%.
Авокадо корисне завдяки своїм властивостям: воно є відмінним джерелом ненасичених жирів, які сприяють зниженню рівня холестерину і запалень, а також містить велику кількість клітковини, що позитивно впливає на здоров'я серця і кишківника. Крім того, авокадо багате антиоксидантами, які також допомагають знижувати ризик серцево-судинних хвороб.
Нагадаємо, TikTok-рецепт змусив людей масово "змітати" з прилавків огірки: у цілій країні тепер дефіцит овочу
Раніше ми писали про те, що поборите апетит до солодкого: який продукт допоможе контролювати калорії
Крім того, Знай.ua повідомляв, як правильно зберігати авокадо: буде свіжим стільки, скільки знадобиться