Лікарі вказують на користь авокадо для серця, і це підтверджують наукові дослідження. Регулярне споживання цього фрукта може знизити рівень холестерину та ризик серцево-судинних захворювань. Огляд досліджень, опублікований у журналі Cureus, показав, що люди, які вживали авокадо, мали значно нижчий ризик розвитку ішемічної хвороби серця та серцево-судинних захворювань. Про це пише британське видання Parade.

Авокадо на столі. Фото: Freepik
Авокадо на столі. Фото: Freepik

Доктор Ентоні Альтобеллі, клінічний керівник кардіологічного відділення університетської лікарні, зазначає, що дослідження, проведене серед понад 100 000 медичних працівників, показало: ті, хто з'їдав хоча б дві порції авокадо щотижня, знижували ризик серцево-судинних захворювань на 16%.

Авокадо, фото marieclaire
Авокадо, фото marieclaire

Авокадо корисне завдяки своїм властивостям: воно є відмінним джерелом ненасичених жирів, які сприяють зниженню рівня холестерину і запалень, а також містить велику кількість клітковини, що позитивно впливає на здоров'я серця і кишківника. Крім того, авокадо багате антиоксидантами, які також допомагають знижувати ризик серцево-судинних хвороб.

Популярні новини зараз
Гроші більше не сховаєш: влада отримала дані про рахунки українців Мобілізують через помилку: що треба знати перед візитом до ТЦК Не вистачатиме навіть на харчування: з якою зарплатою українці будуть жебракувати на пенсії В ТЦК поставили крапку у питанні мобілізації 50-річних чоловіків: "Є директива..."
Показати ще

Нагадаємо, TikTok-рецепт змусив людей масово "змітати" з прилавків огірки: у цілій країні тепер дефіцит овочу

Раніше ми писали про те, що поборите апетит до солодкого: який продукт допоможе контролювати калорії

Крім того, Знай.ua повідомляв, як правильно зберігати авокадо: буде свіжим стільки, скільки знадобиться