Микола Цискарідзе вже давно вважається пенсіонером, незважаючи на те, що йому всього 45 років. Народний артист Російської Федерації та Північної Осетії має звання "Ветеранам праці" за 21 рік роботи на пуантах. Завдяки цьому, він отримує доплату за вислугу років. Про це повiдомило видання "Дні.ру"

Читайте Знай в Google News!

Він отримав найбільшу пенсію за всю історію Великого театру, але тим не менш, становить вона всього 12 тисяч рублів. Він повідомив про те, що у нього було дореформених 145 мільйонів на момент виходу на пенсію. Зараз же це можна порівняти з сумою в 145 тисяч.

"Люди, які виходили на пенсію за віком, мене мало не вбили, пам'ятаю, коли дізналися, скільки я отримую. Дуже сміялися ми тоді з Оленою зразковою, чия пенсія була вкрай мала. Рятувала її тільки доплата за звання Народної артистки", — розповів він.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Цискарідзе теж отримує подібну доплату. Однак лише після закінчення 65 років він зуміє зняти їх в Пенсійному фонді і Микола не сильно впевнений в тому, що зуміє застати цей день. "Це, звичайно, прикро-чи доживу я до 65 років?"- повідав Цискарідзе.

Отримувану пенсію він не чіпає, відкладаючи на власні похорони, адже ніхто не застрахований від того, що може статися вже завтра. Йому вдалося пройти безліч складних життєвих моментів зі своїми родичами. Це дозволило артисту вчитися на їхніх помилках, тому Микола боїться зіткнутися в старості з матеріальними труднощами.

Цискарідзе вважає за краще мати фінансову подушку безпеки і вважає прикладом для наслідування Марлен Дітріх і Рудольфа Нуреєва. Вони зважилися на оплату власного похорону. Самому Миколі Цискарідзе покладаються пільги через те, що він є подвійним лауреатом Державної премії, проте він ними практично не користується.

Адже з 2013 року керує Академією російського балету імені Ваганової, яка розташовується в Санкт-Петербурзі, тоді як пільги покладені йому в Москві і в іншому місті не діють. У нього немає можливості користуватися безкоштовним проїздом, незважаючи на те, що вони доставляє Миколі особливе задоволення. Однак він із задоволенням відвідує музеї.

А з Великого театру він пішов через керівника театру, цькування з боку учасників трупи і погану фізичну форму.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, підопічна Потапа Андраде стала юною мільйонеркою, блиснула сідницями на радощах

Як повідомляв "Знай.ua", Костюшкін з "Чай удвох" порадував жінок і змусив "кудкудакати" чоловіків: "Невже йому 50?"

Знай.ua писав, дочка Миколаєва зворушила всю мережу, туга юної іменинниці рве серце: "Мамо, приїжджай"