У неділю, 11 жовтня відзначається Національний день камінг-ауту. Це день видимості ЛГБТ, чия ключова ідея в боротьбі з гомофобією і нетолерантністю.

З цієї нагоди Знай.uа приготував три історії-зізнання від учасниць "Супер Топ-моделі по-українськи" (Новий канал), які не побоялися зробити камінг-аут. Карина Мінаєва, Софі Берідзе і Марго Верховцева згадали, якою була реакція їхніх близьких.

Карина Мінаєва: "Батько відмовився від мене"

Карина Мінаєва, фото з архіву моделі
Карина Мінаєва, фото з архіву моделі

Першою моделлю-трансгендером у проєкті Нового каналу стала Карина Мінаєва - учасниця першого сезону "Супермоделі по-українськи". Вона народилася хлопчиком, але з дитинства хотіла бути схожою на дівчаток з бантиками.

"У школі було жахливо: старшокласники постійно ображали, погрожували, били. Сім'я теж не підтримувала мене, більше того - рідні радили мені піти до лікаря, так що цілий місяць я провела у психлікарні, - зізналася Карина. - Після виходу першого сезону "Супермоделі по-українськи" мені подзвонив батько і повідомив про те, що він від мене відмовляється, що я помилка і взагалі ганьба всієї країни. Для мене це був удар, я залишилася одна. Намагалася зберегти стосунки з батьком, але він чітко дав зрозуміти, що знати мене не хоче".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Карина Мінаєва, фото: Новий канал
Карина Мінаєва, фото: Новий канал

Софі Берідзе: "Мене всі кинули"

Софі Берідзе - одна з найяскравіших і харизматичних учасниць модельного реаліті Нового каналу.

Софі Берідзе, фото з архіву моделі
Софі Берідзе, фото з архіву моделі

Софі - трансгендер, з самого дитинства вона відчувала себе дівчиною в тілі хлопця.

У 14 років вона вперше дізналася про існування трансгендерів. Це сталося після скандалу на конкурсі краси "Міс Всесвіт" - тоді фіналістку з Канади Дженну Талакову дискваліфікували через те, що вона народилася хлопчиком.

"Два роки я вивчала всі плюси і мінуси гормональної терапії, морально готувалася до змін. Було дуже складно і страшно, але в 16 років почала приймати гормональні таблетки, - зазначила Софі. - Коли я сказала друзям про своє рішення, вони просто мене кинули. Батьки теж довгий час зі мною не розмовляли, але з часом зуміли Прийняти моє рішення, зараз у нас відмінні стосунки. А ось з колишніми друзями спілкуватися більше не хочу - не зможу прийняти людей, які від мене відвернулися".

Софі Берідзе, фото: Новий канал
Софі Берідзе, фото: Новий канал

Марго Верховцева: "Нормально всі сприйняли"

У відкритої лесбіянки з третього сезону "Топ-моделі по-українськи" Марго Верховцевої досвід більш позитивний.

Марго Верховцева, фото з архіву моделі
Марго Верховцева, фото з архіву моделі

Коли дівчині було 14 років, їй по-справжньому сподобалася інша дівчинка. Її орієнтацію оточуючі прийняли абсолютно нормально.

"Не можу сказати, що у мене був якийсь конкретний камінг-аут. Просто люди поступово стали помічати самі. І це не було: "Ой, з тобою щось не так". Нормально все сприйняли, без подиву і негативу, - зазначила учасниця модельного реаліті Нового каналу. - Вважаю, що я нормальна і не відрізняюся від інших людей".

Марго Верховцева, фото: Новий канал
Марго Верховцева, фото: Новий канал

Нагадаємо, прем'єра "Супер Топ-моделі по-українськи" відбудеться на Новому каналі вже в п'ятницю, 16 жовтня.

Раніше повідомлялося, як змінилися Алла Костромічова, Соня Плакидюк та Сергій Нікітюк за роки з початку першого сезону "Супермоделі по-українськи".

Також Знай.uа писав, що Алла Костромічова розповіла, як готується до зустрічі з чоловіком-мільйонером.