Команда тревел-шоу "Орел і Решка" на Новому каналі вирушили в атмосферу античності і величі Греції. Один з ведучих відправився на Олімп, а його напарниця Васліса Хвостова відвідала знамениті монастирі Метеори.

Читайте Знай в Google News!

Комплекс монастирів знаходиться на 300-метровій висоті, а його найвища точка досягає майже 500 метрів над землею.

"Метеори-це не просто гори. Це високі скелі, ідеально відполіровані водою і вітром, – ділиться враженнями ведуча "Орла&Решка". - А на їхніх вершинах, тільки уявіть, знаходиться шість діючих православних монастирів. Проїжджаючи повз, відчуваєш себе маленьким мурахою. А гори нагадують гігантські кам'яні кораблі".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Василиса не тільки відвідала монастирі, а й скористалася унікальною можливістю – поспілкувалася зі справжнім місцевим ченцем.

" у стародавні часи у ченців було важке життя, - розповів ведучій монах Пахоміос. - Весь день вони будували монастир, створювали печери прямо в скелях. Будівельні матеріали та бочки з водою їм доводилося виносити на гору вручну. Після роботи вони молилися, а спали всього по чотири години. У великі свята не спали взагалі, адже молитва тривала до самого ранку. Харчувалися ченці тим, що Бог послав. В основному овочами і фруктами. У вихідні та у свята дозволялося додавати в їжу оливкову олію. Зараз у ченців все зовсім інакше: підйом о четвертій ранку, о п'ятій починається служба в храмі, потім у всіх є вільний час. І тільки близько 17: 00 ми збираємося на вечірню службу".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, ведуча "Орла&Решки" стала очевидицею падіння людини зі скелі.

Як повідомляв Знай. ua, ведуча "Орел і Решка" знайшла хатинку на курячих ніжках і провела там ніч.

Також Знай. ua писав, що Коля Серга з "Орла і Решки" розповів про зміни в собі.