В мережі знайшли цікавий кадр з фільму, де Джигарханян говорив, що російської мови не існує.

Читайте Знай в Google News!

Легендарний радянський і російський актор Армен Джигарханян пішов з життя на 86-му році, в ніч з п'ятниці на суботу 14 листопада. На рахунку Джигарханяна близько 300 фільмів і кілька десятків вистав - його навіть занесли до Книги рекордів Гіннесса, як російського актора, якого знімали більше за всіх.

В мережі згадують найяскравіші ролі Армена Джигарханяна. Перегортаючи сторінки його творчості, користувачі відшукали цікаві кадри з фільму "Князь Удача Андрійович", в якому актор зіграв вчителя музики Касторієва.

За сюжетом, до вчителя завітали піонери, назвавшись "любителями російської мови". Перед ними Касторієв виголосив яскравий монолог про російську мову і про її культуру - і Джигарханян в цій ролі був вельми переконливим.

"Російської мови немає. Адже у російській мові дуже мало російських слів. Солдат, революція, радіо, телевізор - це ж не російські слова. Ось матюки, хамство - це явище типово російське."Таво-чаво", отце по-російськи" , - говорив в кадрі

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Герой Джигарханяна заявив, що й самого народу - росіян - не існує, адже не зрозуміло, звідки він походить і де взявся.

"Хто такі росіяни і звідки вони взялися? Незрозуміло. Адже були татари, були варяги, морда, черемиси і вийшов компот - коктейль. До речі, компот і коктейль теж не російські слова. Ні, а що ви хочете, коли російський народ придумує героєм своїх казок Івана-дурня?", - говорить Джигарханян-Касторієв.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на 86-му році життя помер актор Армен Джигарханян

Як повідомляв портал Знай.ua, розлучення, зради, театральні інтриги покійного актора Армена Джигарханяна.

Також Знай.ua писав, 6 листопада помер Михайло Жванецький