В Україні вже розпочалась вступна кампанія і всі абітурієнти починають подавати заяви на вступ. Але хтось вирішив навчатись в Україні, а хтось має надію вступити до європейського ВНЗ.

Зробити правильний вибір у 17 - непросто, а зробити його в умовах війни - завдання із зірочкою, каже телеведучий Олександр Педан. Але абітурієнти повинні обрати свій шлях самостійно, а батьки поставитися до нього з повагою.

"Мій біль, як батька, у якого донька абітурієнтка, збігається з болем 90-та відсотків українців, чиї діти також не знають, куди вступати. Важко поїхати кудись, важко отримати інформацію, - пояснює Педан. - А потім молодь вступає туди, де близько додому, де дешевше, або де престижно, модно, де навчалася вся династія. Це не є правильно. Майбутні студенти мають самостійно обирати свій шлях."

Олександр Педан з донькою Лєрою. Фото: пресслужба Нового каналу
Олександр Педан з донькою Лєрою. Фото: пресслужба Нового каналу

17-річна донька Олександра, Валерія, з вибором університету вагається до сьогодні. Єдине, у чому впевнена дівчина, що навчатися вона хоче в Україні.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ми сіли з Лєрою і поговорили. Це було її рішення. Я намагався не тиснути. Батьки не повинні тиснути на дітей. Але ми вирішили, що вона буде навчатися в Україні", - розповідає Олександр.

Телеведучий переконаний: сьогодні як ніколи потрібно підтримати українськи виші. Бо працювати продовжують навіть евакуйовані університети з Маріуполя, Херсона, Харкова. Разом із донькою Олександр навіть зняв проєкт про українські вищі навчальні заклади, який називається “УніверСheck”. Ідея прийшла ще до війни, зйомки також відбулися задовго до повномасштабного вторгнення Але сьогодні проєкт набув абсолютно нових сенсів.

Олександр Педан з донькою Лєрою. Фото: пресслужба Нового каналу
Олександр Педан з донькою Лєрою. Фото: пресслужба Нового каналу

Нагадаємо, що Олександр Педан показав свою гордість - доньку Лєру, яка закінчила школу із золотою медаллю.

Раніше ми повідомляли, що друг Сергія Притули Олександр Педан попався на брехні, тепер у прокурорів на детекторі.