Київська область дуже постраждала від дій росіян, які прийшли туди на початку повномашстабної війни з метою окупації.

Велика кількість замучених тортурами чоловіків, зґвалтованих жінок та дітей, а також зруйновані будинки – все те, що залишила по собі російська армія, якою керує володимир путін.

Автор "Квартал 95" Валерій Жидков теж зіткнувся з жорстокістю росіян, але, звичайно, не в тому обсязі, як інші українці, яким пощастило менше.

Валерій Жидков, instagram.com/valeryzhidkov_official
Валерій Жидков, instagram.com/valeryzhidkov_official

В ході інтерв'ю проєкту "Поговори зі мною" друг Володимира Зеленського розповів, як росіяни увірвалися до його будинку у Макарові (Київська область).

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"У них був бій, зайшла перша колона, як розповіли знайомі тероборонівці. Вночі зайшла розвідка, ми вранці повз них виїхали, а за 1,5 години після нашого від'їзду зайшла колона 120 одиниць і вони повністю окупували село. Наші знайомі змогли виїхати лише через кілька днів, тому що вони розстрілювали одиночні машини. Серед наших сусідів є загиблі... Вони зібрали колону у 100 машин і якимись полями виїхали на Житомирську трасу" , - згадує Жидков.

Він зазначає, що вдячний дружині за те, що вона переконала його переступити через якісь свої страхи та сумніви.

Валерій Жидков. Фото: Instagram
Валерій Жидков. Фото: Instagram

"У нас там був не будинок, а дача. Там зберігалося все барахло, яке перестало поміщатися в квартирі. Нічого зверхцінного там не було. Я з гумором до цього ставлюсь... Фотоапарат у дружини зник, гітару забрали... Вони ще все, що їм сподобалося, склали на столі, напевно хотіли повернутися пізніше, аж до кросівок, але у них не вийшло, напевно різко відкликали... ".

Незважаючи на це, чоловік переконаний, що їхньому селищу пощастило, порівняно з рештою, адже там лише 3-4 зруйновані будинки, кілька розбитих вікон і немає картини руїн, як у Гостомелі чи Бучі.

Нагадаємо, що Валерій Жидков із "Квартал 95" зізнався, що зробить одразу після перемоги.

Раніше ми повідомляли, що Валерій Жидков із "Квартал 95" розкрив світу справжнє обличчя російського солдата.