У п'ятницю, 26 серпня 57-річна супермодель опублікувала оголену фотографію в Instagram, обговорюючи різницю між "об'єктивацією" та "прославленням" жіночої фігури у своєму довгому дописі.

"У патріархальному [так в оригіналі] суспільстві жінки завжди розглядалися, як об'єкти бажання чи виховання. Тому що це потреби людей, які правлять світом. Ось чому молодість і краса - така сильна валюта" , - написала Порізкова під знімком, на якому вона сидить на ліжку з білим простирадлом, що прикриває груди.

Пауліна Порізкова, кадр з інтерв'ю StyleLikeU
Пауліна Порізкова, кадр з інтерв'ю StyleLikeU

Далі шведська приголомшителька сказала, що коли жінка "вирішує об'єктивувати себе", вона "бере дані їй повноваження і використовує їх у своїх інтересах, але одночасно допомагає увічнити систему, яка існувала завжди".

Вчиняючи так, написала Порізкова, "вона буде зганьблена і прославлена ​​як злочинцями, так і жертвами".

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Модель сказала, що чоловіка "прославлятимуть" за те, що він "захопив свою владу" таким же чином, перш ніж розмірковувати про свій досвід, як один з найуспішніших подіумів 1980-х років.

"Я задалася питанням, чи належить об'єктивація в основному до сфери молоді, - міркувала вона. - Коли я була молодою моделлю, яка оголювала своє тіло, це було тому, що хтось інший це схвалював. Хтось інший вирішив, що це повинно я не знала достатньо, щоб мати уявлення про наслідки. Звідси об'єктивізація” .

Дівчина з обкладинки Sports Illustrated Swimsuit зробила висновок: "Тепер, коли я оголю своє тіло, це відбувається з мого повного відома і згоди. Звідси і свято".

Її пост, що наводить на роздуми, викликав масу похвал у її підписників у коментарях.

Пауліна Порізкова
Пауліна Порізкова

Нагадаємо, що 57-річна модель Пауліна Порізкова зазнала атаки хірурга, витримає не кожна.

Раніше ми повідомляли, "магія вічної молодості": головні секрети краси 57-річної супермоделі Поліни Порізкової.