З початку повномашстабної війни українці напрочуд згуртувалися і багато великодушно допомагали своїм землякам. І, звичайно ж, у нас у всіх зміцнилася довіра до незнайомців.

Однак, як переконана наречена Павла Розенко Олена-Крістіна Лебідь, довіряти можна, але розслаблятися нам усім просто протипоказано, адже так ми ризикуємо потрапити на вудку аферистів, які так і чекають, коли наша пильність трохи засне.

Аферисти, фото: скріншот
Аферисти, фото: скріншот

Телефонні афери – один із найпопулярніших видів шахрайства. Злодії завжди вигадують спосіб обдурити людей та виманити гроші. Одну з таких афер викрила Олена-Крістіна Лебідь у проекті "Аферисти в сітях" на Новому каналі.

"У першому випуску був аферист, який мені запам'ятається, напевно, на все життя. Він просто божевільний! Ми валялися і повзали в істериці від того, що він говорив, і головне – чим усе закінчилося, – розповідає ведуча проекту Олена-Крістіна Лебідь. - Це телефонна афера про бонуси. Зараз подібне дуже актуальне, адже люди намагаються максимально заощаджувати. Шахраї можуть зателефонувати та сказати: "Доброго дня. Ми гіпермаркет, у вас тут накопичилися бонуси..." Зазвичай навіть не уточнюють, де. Люди думають: "У мене купа карток, може, справді десь і накопичилися бонуси". А далі відбувається "напарювання"".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Олена-Крістіна Лебідь, фото: Instagram
Олена-Крістіна Лебідь, фото: Instagram

Спочатку аферист просить представитися. Яке б ім'я ви не назвали (ведуча взагалі вигадала його в той же момент – прим. ред.), шахрай нібито знайде вас у базі. Далі під соусом "суперпрограма лише для вас" озвучить непогану суму накопичених бонусів. Щоправда, віддасть вам їх не грошима. І тут кульмінація! Запропонує дорогий товар за кумедну ціну. У разі афери, яку розкривала Олена-Крістіна, це був кухонний комбайн за понад три тисячі гривень. Але з урахуванням вигаданих бонусів та акцій вам потрібно доплатити лише 800 гривень.

"Аферист на рівному місці, вигадавши супермаркет та бонуси, може отримати від вас довірливих 800 гривень! – підсумовує ведуча. – Як тільки почуєте у слухавці, що у вас накопичилися бонуси – ви в афері!"