З настанням холодів віруси активізуються, тому важливо зміцнити імунітет. Одним із найкращих продуктів для цього є червоний болгарський перець. Він багатий на вітаміни С і А, які підтримують імунну систему. Про це повідомляє Realsimple.

Маринований перець. Фото Freepik
Маринований перець. Фото Freepik

Вітамін С допомагає боротися з інфекціями, захищає клітини від пошкоджень та сприяє виробленню колагену, що підтримує цілісність шкіри та слизових оболонок. Червоний перець містить більше вітаміну С, ніж апельсини.

Вітамін А у перці також важливий для імунітету, він допомагає в роботі Т- і В-клітин, що захищають організм від хвороб. Окрім цього, перець містить антиоксиданти, фолієву кислоту, цинк і селен, які підвищують імунну відповідь. Червоний перець також має клітковину, що підтримує здоров’я кишечника, що ще більше сприяє імунній функції.

Перець, фото pxhere
Перець, фото pxhere

Зверніть увагу, що червоний перець – це зрілий болгарський перець, а інші кольори (зелені, жовті) – менш зрілі. Тому для зміцнення імунітету особливо корисним є саме червоний перець, який варто включати до свого раціону взимку.

Нагадаємо, вартість хліба зросте ще більше: на скільки подорожчає

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують нові правила перерахунку пенсій: на скільки виплати побільшають В Україні продовжують мобілізувати пенсіонерів, хто відмовляється – в'язниця Доплатять 300, 500 чи 1000 гривень: у кого з українців зростуть пенсії вже навесні Польща депортує тисячі українців: біженцям встановили нові вимоги для проживання
Показати ще

Раніше ми писали про те, що їжа, яка переживе будь-які відключення: список продуктів

Крім того, Знай.ua повідомляв, неочікувані переваги темного шоколаду: захист від діабету та поліпшення здоров'я