Олена-Крістіна Лебідь, ведуча проекту "Аферисти в сітях", часто радує шанувальників будь-якими фотографіями та відео в Instagram.

Зараз вона поділилася інформацією щодо того, що деякі українці продовжують траплятися на досить очевидні афери. Це стосується покупок на різних веб-сайтах. Наприклад, OLX. Продавець просить передоплату... бо хоче гарантій, оскільки товар коштує дешевше, ніж у інших місцях.

Олена-Крістіна Лебідь, фото: Знай.ua
Олена-Крістіна Лебідь, фото: Знай.ua

Ви сплачуєте передоплату. Він просить квитанцію, обіцяє надіслати ТТН і тут починається афера. Номер відстеження, звичайно, ніхто не надсилає. На запитання не відповідає. І тут ви кажете, щоб продавець повернув кошти і тоді він надсилає вам посилання нібито на повернення грошей.

"Це важливо! Видає це за офіційну процедуру повернення! Ви, від радості, що це все-таки не вліт, заходьте за посиланням! За нею у вас запитуються дані вашої карти! Ви, на радостях, що зараз повернуться ваші 1000 грн і думаючи, що це – сервіс сайту, вводьте дані!”, - пише Олена-Крістіна.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Олена-Крістіна Лебідь. Фото: instagram.com/elena_kristina_lebed/
Олена-Крістіна Лебідь. Фото: instagram.com/elena_kristina_lebed/

Але вам видає помилку... ви знову пишете продавцю і він заявляє, що на карті має бути сума, яка буде не меншою, ніж сума повернення. І тоді ви втрачаєте вдвічі більше.

Нагадаємо, Олена-Крістіна Лебідь залишилася наодинці з чудо-приладом, але без світла та нареченого Розенка: "Дуже рада"

Як повідомляв "Знай.uа", "Дайте посмакувати...": Олена-Крістіна Лебідь у купальнику поспішає до Херсона

Знай.ua писав, Олена-Крістіна Лебідь дочекалася пропозиції, але зробила його сама і не Розенку: "Пора носити модні труси"