Відома українська телеведуча та зірка програми "Світське життя" Катерина Осадча розповіла як українцям, які виїжджають за кордон убезпечити себе в іншій країні.

Інформацією про це Катерина Осадча поділилася на особистій сторінці у соціальній мережі Instagram у розділі stories.

Українські біженці. Фото: скрін youtube
Українські біженці. Фото: скрін youtube

Знаменитість наголосила, що існує п'ять маркерів безпеки. Українцям за кордоном не треба втрачати пильності, щоб ніхто не міг скористатися вашою вразливістю та обдурити.

Осадча зазначила, що насамперед слід стежити за своїми документами. Їх можна надавати лише офіційним особам також варто зробити та зберегти їх електронні копії.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Катя Осадча, фото: Знай.ua
Катя Осадча, фото: Знай.ua

Українцям за кордоном слід приймати допомогу лише від тих людей та організацій, які заслужили на довіру. Осадча впевнена, що нікому не варто віддавати свій мобільний телефон, до того ж, слід бути обережними з незнайомцями.

Коли користуєтеся транспортом щоб перетнути кордон, то неодмінно потрібно знати куди ви їдете і людей з якими їдете. Деталі своєї поїздки варто повідомити рідним чи друзям.

Осадча радить завжди залишатися на зв'язку з рідними чи друзями. До того ж варто домовитися з ними про кодове слово або фразу, якщо ви опинитеся в небезпеці.

Скрін з instagram Каті Осадчьої
Скрін з instagram Каті Осадчьої

Нагадаємо, що Катя Осадча розповіла якого Володимира Зеленського не знали українці: "Не здати країну, не йти на домовленості".

Раніше ми повідомляли, що Катя Осадча показала котика-героя, який пережив окупацію та повернувся з полону: "Його забрали росіяни".