У середу, 30 травня, завершився черговий сезон кулінарного шоу "МастерШефу"на телеканалі СТБ. Після запеклої битви у фіналі українці нарешті дізналися ім'я найкращого кухаря серед підлітків.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяХто ж серед трьох фіналісток упорався із завданням на відмінно.
за титул чемпіона проекту. Ерудована Настя Кобиляцька, щира Кароліна Залевська та впевнена у собі Таня Куриленко.
У суперфіналі "МастерШеф" підлітки повинні були приготувати за три години по три страви — закуску, основну страву і десерт. Це мали бути такі кулінарні витвори, якими учасниці могли б пишатися, — і їм це вдалося.
Закуска Насті Кобиляцької — буряково-гранатові канелоні з сиром горгонзола — викликала у суддів вау-ефект! Вони були вражені кількістю використаних технік і балансом смаків, але водночас порадили використовувати менше елементів у презентації.
Кароліна Залевська обрала для себе цікаву стратегію — приготувати просто, але надзвичайно смачно. Які закуску дівчина подала креветки з біском і трьома видами крему. Хоча біску було замало, все ж у ньому відчувалися приємні морські нотки — це був вишуканий смак, який міг навіяти теплі спогади про середземноморське узбережжя.
Таня Куриленко як закуску подала ідеально просмаженого тунця у фісташковому паніруванні з соусом голландез. Хоча панірування було нерівномірним і трохи зіпсувало витончену презентацію, ця страва, на думку журі, цілком може подаватися в ресторані.
Але все ж одне меню однозначно виділялося серед інших і заслуговувало на те, щоб його подавали в ресторані. Кубок "МастерШеф", а разом з тим 100 тисяч гривень і курс навчання в найпрестижнішій кулінарній школі, отримала Настя Кобиляцька. Саме Настя змогла здивувати своїми стравами і вразити талантом вимогливих суддів!
Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", японський ше-кухар Нобу Мацухіса, відомий в широких колах, розповів, як правильно вживати суші та що ми зазвичай робимо неправильно. Професіонал кулінарії вважає, що традиційний спосіб вживання суші містить декілька помилок. У відео-інтерв'ю американському виданню Мацухиса наочно показує, як, на його думку, потрібно вживати їсти традиційну японську страву.