У разі, якщо на вашу їжу сіла муха, їсти її можна, тільки помивши або приготувавши її при високій температурі. Про це написала на своїй сторінці у Facebook в. о. Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

За її словами, мухи переносять безліч небезпечних захворювань, а мікроби можуть потрапити на їжу навіть протягом 5 секунд. Супрун підкреслила, що живляться мухи, в тому числі, і сміттям, екскрементами й іншими огидними речами. Так, підчепивши мікроби і бактерії, муха може протягом декількох годин розповсюджувати їх. А в їжі, на яку сіла муха, бактерії можуть жити до декількох днів.


І це можуть бути чимало збудників різних інфекційних хвороб - кишкові інфекції, інфекції очей, шкіри та гельмінти.
Хоча зараз, особливо у великих містах, мух порівняно небагато, то у сільській місцевості або за містом вони набридають набагато частіше. Тому стикаючись з такими, на перший погляд, буденними випадками, важливо, щоб кожен з нас розумів, наскільки це небезпечно для здоров'я. Але не забував стежити за елементарними правилами гігієни. Не їв непомиту їжу, не пив з чашки, в яку впала муха, ретельно і часто мити руки. Прості правила допомагають запобігти поширенню небезпечних бактерій, а разом з ними і хвороб.
Уляна Супрун порекомендувала дотримуватися правил гігієни, мити їжу, посуд і руки.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще


Нагадаємо, Супрун заперечує найпоширеніше захворювання.
Як відомо, людей з підозрою на інсульт потрібно терміново госпіталізувати, і ні в якому разі не чекати, поки симптоми пройдуть самі.

Якщо у людини раптово змінилася мова, перекосило обличчя або почали відмовляти руки і ноги на одній половині тіла, варто негайно зателефонувати на "103", написала на своїй сторінці у Facebook в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що нелюдського заступника Супрун вирішили виправдати.
Також Знай.иа" писав, що руйнівниця міфів Супрун розтлумачила українцям, як уберегти спину.