Нещодавно Кабінет міністрів скасував процедуру зняття транспортного засобу з обліку при його продажі.

Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду 22 серпня.

Згідно з новим документом, транспортні засоби при продажу або будь-якому іншому відчуженні будуть відразу перереєструватись на нового власника.

Крім того, до переліку документів, що підтверджують правомірність придбання авто, доданий договір купівлі-продажу за результатами аукціону або електронних торгів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Варто також згадати про те, що головний сервісний центр МВС відкрив доступ до даних про реєстрацію транспортних засобів в Україні.

Вся інформація доступна на порталі data.gov.ua.

До слова, Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроекти № 8487 і № 8488, які регулюють ввезення на митну територію України транспортних засобів.

Про це розповів автоексперт Тарас Брязгунов.

"Якщо ці законопроекти все ж приймуть у другому читанні, у виграші будуть ті, хто хоче ввезти іноземне авто, зроблене до 2010 року, або машину із двигуном великого об’єму", - каже автоексперт Тарас Брязгунов.

Експерт пояснив на прикладах, які автомобілі буде вигідно ввезти.

  1. OPEL Vectra, 17 років, об’єм двигуна - 1,8 л. Вартість за кордоном - € 800. Вартість в Україні - 150 тис. грн.

За новими законопроектами, авто можна ввезти майже удвічі дешевше.

За формулою, суму розмитнення розраховують наступним чином: спочатку вираховують акциз - базову ставку, множать на коефіцієнт двигуна і на вік авто: 50х1,8х17 = €1530. Плюсують ще 10% мита - €100 і 20 % ПДВ.

2. RENAULT Megane, 5 років, об’єм двигуна - 1,5л. Вартість в Україні - 250 тис. грн. За кордоном - € 5,5 тис.

Авто 2013 року з 1,5-літровим дизельним двигуном - популярна вживана автівка. За діючим пільговими ставками акциз становить € 154,5, мито - €438, ПДВ - € 1318,5. Загальна сума авто з розмитненням - €7,4 тис.
За новими законопроектами акциз становить €562,5, мито - €600, ПДВ -€1432,5. Разом вийде близько €8 тис.

3. Ford Mustang, 7 років, об’єм двигуна - 5 л. Вартість в Україні - 770 тис. грн. Вартість за кордоном - €19 тис.

Розмитнення авто з об’ємом двигуна більше 3-х л подешевшає. Акциз на Ford Mustang з 5-літровим двигуном у віці 7 років за діючими ставками становить €11 045. За новими законопроектами - € 1750. Загальна вартість з розмитненням -близько €30 тис. і €21 тис. відповідно.

Нагадаємо, в Україні продають раритетний і дуже рідкісний спорткар Ferrari 857 S 1955 року випуску.

Як повідомляв Znaj.ua, для людей, які працюють на шкідливих виробництвах, Міністерство соціальної політики України планує ввести накопичувальні пенсії.

Також Znaj.ua писав про те, що Укрпошта продовжує збурювати своїх клієнтів. В цей раз компанія планує підвищувати вартість своїх послуг. Більше того, ціни на відправку листів і посилок будуть підвищуватися двічі: з 10 вересня і з 1 січня 2019 року. Про це повідомляє Politeka.