У тимчасово непідконтрольному Донецьку у зв'язку з подіями, пов'язаними з вбивством ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, 19 осіб пропали без вісті.

Про це повідомив регіональний координатор омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

За його словами, місцеві жителі повідомляють, що в Донецьку зникають люди.

"19 безвісти зниклих поки. А також близько 50 затриманих, однак приблизно 10 вже відпустили", - розповів Лисянський.

Разом з тим варто відзначити, що ватажка "ДНР" Олександра Захарченка могли усунути російські спецслужби або його оточення через гроші та розширену сферу впливу, яким він останнім чаксом аж занадто хизувався.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Про це йдеться в блозі Фашика Донецького, опублікованого у мережі. Він зазначив, що у терориста було багато ворогів, а нещодавно навіть відбулася сходка з приводу його поведінки, яка закінчилася на підвищених тонах.

"Щоб розуміти, кому вигідна смерть "захараста", потрібно знати, кому він перейшов дорогу. Безлер, екс-ватажок ДНР, його не любив, кізяки теж, адже їх він роззброїв, Ходаковський теж мав зуб. Дрібних підприємців у розрахунок не беремо, але не забуваємо про те, що Захарченко віджав бізнес у найбагатшої людини України і кому реально належить мережа супермаркетів, яку нині перейменовано із АТБ на "республіканський" супермаркет", - зазначив він.

За словами блогера, у Захарченка було багато ворогів. Він також нагадав, що екс-ватажок "ДНР" багато знав, а кумом його був помічник президента РФ Владислав Сурков.

"Вірити росіянам, які у себе в країні підривали багатоповерхівки, а на Донбасі валили з РСЗВ по місцевому мирному населенню і влаштовували показові обстріли для росТБ - це як мінімум тупо. Але кум Суркова, ідеолога війни в Україні, звучить круто все одно. Правда, це не рятує від куль і вибухів", - наголосив він.

Блогер зазначив, що про пересування Захарченка знали тільки російські спецслужби і найближче оточення.

Фашик Донецький також заявив, що всі шанси виконати вибух мали тільки охоронці вбитого ватажка терористів, яких без схвалення ФСБ або ГРУ не поставили б охороняти таку персону.

"Тобто: версія з ДРГ "хунти" на невидимих драконах-мінерах в Донецьку тупо не витримує ніякої критики. Залишилося тільки знайти мотив. А мотивів вистачало. Почнемо з простого: днями була сходка у Захарченка в будинку, де були присутні всі найвпливовіші чорти в окупації, включаючи ФСБ і ГРУ РФ. Обговорювали вони просту тему: хтось на ім'я Саша зажрався, і що треба ділитися "частками", тому що економіка "ДНР" і так в д*пі, а тут ще Захарченко має частку тупо з усього, що виробляється, привозиться, продається на окупованих територіях. Закінчилося застілля на підвищених тонах і зі скандалом", - розповів блогер.

Захарченка могла вбити вибухівка, підкладена у світильник

Нагадаємо, Путін розповів про "ворогів" те, що творить сам.

Як повідомляв "Знай.ua", СБУ висловилася про вбивство Захарченка.

Також "Знай.ua" писав, про усі подробиці підриву ресторану "Сепар".