Водії з власним транспортом та фахівці з ремонту вагонів в Україні можуть отримувати більше 25 тисяч гривень на місяць. А ось близько 50 тисяч отримують програмісти і розробники додатків для гаджетів.

Про це розповів експерт ринку праці Олександр Білоус. Стало відомо, що найбільший попит в країні на швачок, слюсарів, електромонтерів, штукатурів, водіїв, трактористів, а українці йдуть вчитися на психологів і адвокатів.

Експерт Тетяна Пашкіна розповіла, що робітникам у виробництві українські роботодавці готові переплачувати, так як їх просто немає на ринку. На вакансію юриста можуть відгукнутися 60-70 людей і роботодавець зможе вибрати найкращого, тоді як безробітного інженера з бажанням працювати за фахом ще варто пошукати.

Одна з причин браку робочих – трудова міграція, впевнений Білоус. Роботодавці змушені підвищувати зарплати для того, щоб утримати кадри. "Слюсар не піде на 7 тис. грн, якщо в Польщі він може заробляти 26 тис." - пояснює експерт.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з інформацією, стаття 45 Конституції гарантує українським працівникам щорічні оплачувані відпустки. При цьому робітники мають право на додаткові дні для відпочинку, а про них вони зовсім і не здогадуються. Про це повідомляють ЗМІ.

Часто українців обманюють щодо невикористаних відпусток. Як стверджують юристи, невикористана відпустка не згоряє і повинна бути компенсована грошима за всі дні, які накопичилися.

Варто нагадати, що не обов'язково їхати далеко за межі України, щоб заробити більше. В нашій країні також є така можливість, існує ряд професій, які дають можливість отримувати до 100 тисяч гривень на місяць.

Найвисокооплачувані спеціальності в Україні - це програмісти, так як вони прив'язані до валюти, і керівники різних рівнів, які роками заробляють свою репутацію.

Нагадаємо, ще один міністр вирішив посадити українців на "дієту".

Як повідомляв Знай.uа, подорожчання проїзду в Києві: нас банально пограбують без аргументів та обґрунтувань.

Знай.uа писав, коли українці отримають "відреформовані" платіжки.