Міністерство охорони здоров'я України повідомило, коли в країні очікувати початку епідеміологічного сезону грипу. Так, у відомстві попередили, що новий сезон розпочнеться в жовтні 2018 року і триватиме до травня 2019-го. Про це повідомляє Politeka.

Слід зазначити, що згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров'я будуть циркулювати три штами вірусу грипу (A/Michigan/45/2015(H1N1) pdm09; вірус, подібний A/Singapore/INFIMH-16-0019/2016(H3N2); вірус, подібний B/Colorado/06/2017).

У МОЗ вже заявили, що перереєструвало першу вакцину з оновленим штамом вірусу грипу, актуальним для епідемічного сезону 2018-2019 роках, поінформував Державний експертний центр (ДЕЦ) при МОЗ.

Експертиза внесених в штамовий склад змін завершена й затверджена наказом міністерства для імунобіологічного препарату «Ваксигрип тетра/Vaxigrip tetre» французького виробництва «Санофі Пастер».

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Крім того, завершена експертиза внесення змін штаммового складу препарату «ДжиСиФлю/GCFLU» виробництва «Грін Крос Корпорейшн» (Корея), у зв'язку з чим рада ДЕЦ рекомендував її до затвердження МОЗ.

Ще один імунобіологічний препарат – «Інфлувак» виробництва «Ебботт Біолоджикалз Б. В.» (Нідерланди) знаходиться на розгляді ДЕЦ. У свою чергу у МОЗ уточнили, що вакцини від грипу стануть доступні в аптеках протягом місяця.

Раніше повідомлялося, що створено унікальне знеболювальне. Вчені з США розробили знеболювальне АТ-121. Воно має більш сильний ефект, ніж морфін.

Проте речовина не викликає звикання і небезпечних побічних ефектів. Дослідники сподіваються, що за допомогою нового препарату вийде скоротити кількість смертей, які викликані передозуванням сильних знеболюючих. Повідомляється, що нова розробка впливає на М-опіоїдні рецептори (МОР) і рецептори ноцицептину (білкові молекули в нейронах головного мозку).

Нагадаємо, в тілі людини виявили новий орган, який подовжує життя.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що медики ввели нові норми артеріального тиску.

Також "Знай.uа" писав, що Супрун порадила українцям менше пити.