У понеділок, 3 вересня, в Херсонській області в повітрі були виявлені токсичні хімічні речовини.

Про це заявив представник Державної прикордонної служби України Олег Слободян в офіційному акаунті Facebook.

"Сьогодні (3 вересня - прим.ред), близько 15:00, під час вимірювання хімічного складу повітря прикордонники Херсонського загону виявили наявність хімічних речовин в повітрі. Прилади показали перевищення вмісту хімічних речовин (токсичні промислові речовини)", - йдеться в повідомленні.

На даний момент вже проінформовані місцеві органи самоврядування, а також ДСНС та інші правоохоронні органи. Слободян уточнив, що внесені зміни в організацію служби прикордонних нарядів, а прикордонники в межах компетенції продовжують відстежувати обстановку.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Раніше в ніч на 24 серпня в місті Армянськ в Криму стався викид речовини невідомого походження в атмосферу. Група фахівців уже була спрямована в місто. Вони здійснили відбір проб речовини для проведення досліджень.

Про це повідомляє "заступник голови Ради міністрів Криму" Ігор Михайличенко.

Так, в окупаційній адміністрації Криму розповіли про те, що жителі Армянська повідомили про раптовій появі іржі на металевих предметах. Пізніше з'ясувалося, що це пов'язано з викидом в атмосферу невідомої хімічної речовини.

"В ніч з 23 на 24 серпня 2018 року в місті Армянську стався викид в атмосферу речовини невідомого походження. На металевих предметах, дахах будинків, листі дерев утворився маслянистий наліт, що має жовтуватий відтінок", - розповів Михайличенко.

Нагадаємо, труять своїх? У Криму стався викид хімічної речовини.

Як повідомляв "Знай. ua", масовий витік хлору затьмарила День знань, рятувальники намагаються заспокоїти українців.

"Знай. ua" писав, що витік кислоти під Днипром: розкрита причина страшної екологічної катастрофи.