Єпископ Христупольський Макарій на Синаксе запропонував позбавляти сану київських митрополитів, які не поминають Вселенського Патріарха в молитвах. Про це повідомив у Facebook прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря.

"На підставі святих канонів всі митрополити Київські, які перервали поминання Константинопольського Патріарха, підлягають покаранню позбавленням сану", - заявив Макарій.

Єпископ на зборах архієреїв Константинопольського патріархату в Стамбулі заявив, що не має значення, чи накладе Вселенський Патріархат покарання, запропоноване священними канонами, це - церковна і канонічна реальність.

Раніше, 31 серпня, повідомлялося, що Константинопольський патріарх Варфоломій повідомив Московському патріарху Кирилу, що рішення про надання автокефалії української церкви прийнято і процеси запущені. Про це пресі розповів представник Варфоломія митрополит Гальський Еммануїл, саме він відповідає за процес надання Україні Томосу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У неділю, 2 вересня, на Архієрейському соборі Константинопольської церкви у Стамбулі було погоджено питання про те, чи може збори без згоди інших церков надати автономію православним України.

Так, єпископи ствердно відповіли на питання про те, чи уповноважений Константинополь надати автокефалію церкви, яка про це просить, передає "Громадське".

Нагадаємо, автокефалія для України: Константинополь прийняв остаточне рішення. Константинополь прийняв важливе рішення щодо автокефалії для України.

Як повідомляв "Знай. ua", час Х для України: в Стамбулі вирішують долю автокефалії.

"Знай. ua" писав, що молитися по-новому: що чекає на тих, хто відмовиться від автокефалії. До цього йшли 25 років.