Можливо, ви знаєте, хто такий Захарченко Олександр. Сьогодні Інтернет рясніє повідомленнями про його смерть. Чому ж так радіють користувачі соцмереж, висловлюючи подяку Йосипу Кобзону? І взагалі: кому вигідна загибель терориста? Кому він перейшов дорогу? І хто дав наказ на його вбивство?

Читайте всю правду прямо зараз!

Біографія

Народився 26 червня 1976 року. Дата смерті - 31 серпня 2018 року.

Олександр Захарченко

Сім'я

Дитинство та юність пройшли в Донецьку - тут він народився і виріс.
У його батьків різна національність. Батько, шахтар із тридцятип'ятирічним стажем - українець, мати - росіянка. Зараз вони проживають у Бахмуті (колишній Артемівськ).

Сім'я: одружений. Діти: четверо синів. Перша дружина Наталя народила йому трьох дітей. Друга дружина - її тезка, 30.07.2015 р. народила від нього сина Олександра. Офіційний шлюб не було укладено. Подружжя проживало в цивільному.За даними російських ЗМІ, у його другої дружини Наталії Гладкової (1986 р.н.) були позивні Дружина та Мама. Її так назвали тому, що разом із чоловіком вона вирушила в донецький аеропорт.

Олександр Захарченко з дружиною

Але не тільки виконувала роль рятувальника. Побоюючись за життя чоловіка, разом із ним із автоматом Калашникова в руках розправлялася з українськими військовими. Так звана Дружина і Мама вбивала українців, які відстоювали свободу своєї країни, навіть із ручного кулемета. Статистика убитих українців Гладковою пристойна.

Але на її рахунку не тільки смерті українських військових. На каналі ютуб є інформація, згідно з якою в переддень святкування нового 2018 року на непідконтрольній території України місцеві шахтарі, трактористи та російські найманці смертельно отруїлися горілкою, виробленої на підприємстві, контрольованому цивільною дружиною Захарченко Гладковою.
Журналіст Олексій Чібісов прокоментував ситуацію наступним чином: у новорічну ніч масово отруїлися російські військові та днровці. Бойовики померли від отруєння саме алкоголю, який виробляється на території ДНР. У страшних муках померли сорок чоловік.

Олександр Захарченко і дружина

Освіта

Після закінчення донецької загальноосвітньої школи №4 вступив до технікуму промислової автоматики. З червоним дипломом закінчив донецький навчальний заклад.
Вищу освіта так і не отримав, оскільки не закінчив Донецький юридичний інститут МВС України, до якого вступив під час роботи на шахті.

Олександр Захарченко

Кар'єра і бізнес

Після закінчення технікуму, освоївши професію «техніка-електромеханіка шостого розряду», пішов працювати гірським електромеханіком на шахту.
Його нелегальний бізнес пов'язаний із вугільною галуззю. Був замішаний у розробках так званих «копанок». Торгував також курятиною. За неофіційними даними, деякий час працював у донецькій філії київського підприємства "Гаврилівські курчата".

Олександр Захарченко

З початком військових дій на Донбасі створив невеличкий загін добровольців із семи чоловік, які захопили будівлю донецької міської адміністрації. Вони були озброєні. І вимагали від київської влади місцевого референдуму.

На чолі із Захарченко його загін стверджував, що не вірить Партії регіонів. І просив виконком надати допомогу в підготовці майбутнього референдуму.
Після протестів на сході країни до 7.07.2014 року очолював відділення харківської терористичної організації в Донецьку під назвою «Оплот». Керуючи екстремістською організацією в період Євромайдану заробив чималий капітал.

Потім був призначений на посаду військового коменданта Донецька. Після зайняв пост заступника міністра внутрішніх справ "ДНР".
Неодноразово брав участь у боях у зонах конфлікту. Отримав поранення в руку.
22.07.2014 - командував атакою на селище в Шахтарському районі Донецької області під назвою Кожевня.

Дату 23.07.2014 р. прийнято вважати особливо важливою в житті ватажка банди. Він отримав військове звання майора.
7.08.2014 р. Захарченко стає послідовником Олександра Бородая, голови Ради Міністрів «Донецької Народної Республіки», який йде у відставку із займаної "посади".

У листопаді 2014 року - глава самопроголошеної республіки, здобув перемогу на загальних виборах.
У прем'єра самопроголошеної «Донецької Народної Республіки» був один виступ за іншим перед жителями Донбасу. Він прийняв присягу. Брав участь у прес-конференції. Влаштовував онлайн-трансляцію.
Так, наприклад, конференція про програми підтримки жителів ДНР, про майбутні реформи, фонд із промовистою назвою «Єдиний Донбас» і положення "ДНР" у світі. Останній аспект особливо цікавий. За його словами, імідж республіки вже сформувався і закріпився. Але в західних лідерів склався помилковий образ того, що тут живуть терористи.

Захарченко

На його офіційному сайті раз у раз з'являється указ за указом «Про відзначення», «Про призначення», «Про повірку приладів обліку холодної та гарячої води» та інші укази.
Було створено Форум руху, який зібрав делегації людей із сімнадцяти районів так званої «Донецької Республіки». На заході «Шлях єдності» назвав основні пріоритети.

Йшлося про те, що необхідно піднімати економіку, а донецька земля повинна процвітати. Потім був концерт, виконання пісень для «справжніх чоловіків» російським поетом-актором Денисом Майдановим.
17.01.2015 р. Олександр Володимирович Захарченко запросив на зустріч президента України Петра Порошенка до будівлі аеропорту "Донецьк", гарантуючи при цьому цілковиту безпеку. Стверджував, що той веде братовбивчу війну на Донбасі.

17.02.2015 р. отримав друге поранення: під Дебальцево був поранений у ногу.
У мережі Інтернет неодноразово з'являлася інформація про те, що ватажок Захарченко буде президентом. Між іншим, за життя він пропонував внести Януковича, Азарова, Клименко та Арбузова до списку «нев'їзних» у «ДНР».

Компромат і чутки

Останнім часом контролював більшу частину ліквідних активів рідного міста й прилеглих територій. Його армія бойовиків кришувала супермаркети, торговельні центри, ресторани й кафе.

Терорист хвацько захопив мережу супермаркетів АТБ, перейменував їх на "Перший республіканський супермаркет". І разом із цивільною дружиною Наталею став їхім повновладним господарем. Аналогічним чином глава ДНР вчинив із гіпермаркетом «Метро» і супермаркетом «Амстор».

перший республіканський супермаркет

Звідки брав товар? На реалізацію у тепер уже реквізовані супермаркети поставляв крадені продукти з гуманітарної допомоги, що надається Російською Федерацією. У глави "ДНР" була ще одна ніша: він контролював контрабанду продовольства з території України.
Взявся і за ринок нафтопродуктів. Отримував прибуток шляхом контролю АЗС його найближчим оточенням. Вони формували цінову політику на паливо, маючи при цьому свою вигоду.

Ще чотири роки тому в так званого прем'єр-міністра зникла партія зброї, що поставляється російськими кураторами. І ті звинуватили в їх зникненні Захарченко. У зв'язку з тим, що кудись зник товар, що поставляється, йому свого часу навіть довелося перебувати під домашнім арештом.

1 червня 2018 року в мережі Інтернет ряд сепаратистських веб-порталів публікували інформацію про те, як глава "ДНР" вітав дітей та батьків зі святом. І обіцяв у День захисту дітей, що дорослі захистять їх від усіх проблем і негараздів.

Останні новини: 31 серпня 2018 року голова «ДНР» був убитий. Смерть терориста одних людей шокувала. У інших викликала радістний трепет. Про його загибель відомо те, що вбивство відбулося в донецькому ресторані «Сепар», куди він заходив разом із Олександром Тимофєєвим (позивний - Ташкент). Його всі побачили на похоронах Захарченко, які відбулися 2 вересня, із забинтованою головою.

Щоправда, спочатку деякі російські ЗМІ також повідомляли, що він загинув. Але виявилося, що важко поранений. Буквально за пару днів після поранення в голову вже зміг бути присутнім на похоронах ватажка бойовиків, якого ховали в закритій труні.

Похорони Олександра Захарченко

У «Сепар» вони прийшли, щоб справити поминки про естрадному співаку Йосипу Кобзону, який пішов із життя 30 серпня 2018 року. Все сталося дуже швидко - пролунав вибух. Захарченко отримав черепно-мозкову травму голови, несумісну з життям.
Як відомо, ресторан "Сепар" було відкрито буквально рік тому - в кінці 2017 року. Його власником вважали главу «ДНР», але офіційно заклад належав іншій людині. Ось чому кажуть, що до його вбивства той може бути причетний.

Кафе Сепар

Спочатку Олександр Костенко став головним підозрюваним. Однак пізніше з'явилася інформація, що мішенню був зовсім не глава бандитського угруповання, а його «гаманець» Тимофєєв. А Захарченко нібито став випадковою жертвою.

Кому ж смерть ватажка бойовиків може бути вигідна? У ряді ЗМІ є інформація про те, що одним із найактивніших бізнесменів на окупованій території є колишній «гаманець» сім'ї Януковича. І, можливо, замах планувався на Тимофєєва через перерозподіл грошей та власність. Оскільки слідство не ведеться, з'ясувати справжню причину навряд чи вдасться.
Тим більше, що Кремель вже без суду й слідства знайшов винних у смерті Захарченко. Це нібито зробили українські диверсанти. Вибито зізнання з чотирьох місцевих осіб. Деякі джерела сурмлять про те, що вбивством «керувала рука США».

Але, як відомо, останнім часом невдоволення поведінкою і діями глави «ДНР» і Тимофєєва в Кремлі росло. Тож не виключено, що у вбивстві замішана російська сторона, якій вигідна смерть героя-терориста, як і деяких інших некерованих "героїв" - Гіві та Мотороли.
Зіграв свою роль і той факт, що останнім часом у Донецьку окупована територія нахабно і відкрито перетворювалася на власну приватну резервацію. У Путіна була своя думка із цього приводу і того, що ватажок бандитів відчував себе справжнім господарем донецьких земель.

Крім цього, донецькі диктатори останнім часом терпіли фіаско: контроль над Горлівкою було втрачено. І те, що Захарченко віддав наказ на знищення військової техніки ЗСУ не зіграло ніякої ролі.
Російські ЗМІ продовжують нагнітати ситуацію в «ДНР», відзначаючи, що після смерті ватажка бойовиків без вісті зникла не одна людина, а кудись поділися дев'ятнадцять осіб. Відзначають, що це якось пов'язано з Києвом.
Українська Служба безпеки перевіряла інформацію про смерть Захарченко. Вона підтвердилася.

У результаті вибуху загинули двоє, поранено одинадцять осіб, шестеро з них шпиталізовано. Другий загиблий - особистий охоронець сорокадворічного ватажка самопроголошеної республіки. В'ячеславу Доценко з позивним Слов'ян було сорок чотири.

Охоронець Захарченко

І хто б не стояв за вбивством терориста, Москва віщує про своє: звинувачує в цьому українську сторону. Російські ЗМІ раз у раз рясніють заголовками: «Київ нагліє», «На вбивство Захарченко буде найжорсткіша відповідь», «Жахлива звістка з Донецька» або «Настав час жорсткої відповіді». У Москві не пропускають нагоди відзначити, що зараз на Донбасі з 29.08.2018 діє «шкільне перемир'я».

Фотографії

Олександр Захарченко

<noindex>Таємні діти Олександра Захарченко</noindex>

Олександр Захарченко в лікарні

<noindex>Похорони Олександра Захарченко</noindex>

Олександр Захарченко і Йосиф Кобзон

Відео

Дивіться відео про Захарченко. Дізнайтесь, якими були історичні пізнання людини, яка обрала собі амплуа завойовника Донбасу. Він стверджував: «Наші військові об'єднання готові штурмом взяти Київ». Він не раз погрожував захопити Миколаїв, Нову Каховку, парирував Одесою, обіцяв прийти як господар-завойовник до Херсону, Дніпропетровська, Запоріжжя...


Дізнайся, які історичні факти він вигадував і які гучні обіцянки давав на зорі своєї терористичної кар'єри. Так, у нього справді безсумнівний талант говорити дурні речі. Краще дивись відео прямо зараз і переконайся в усьому сам!

Посилання

Твіттер.
Офіційний сайт.