Новий сплеск активності амброзії з високими і надвисокими концентраціями її пилку чекає пацієнтів майже по всій Україні. Виняток становлять хіба що Волинь, Рівненська та Київська область і Карпати, де концентрації пилку амброзії будуть помірними. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Європейської Аероалергенної мережі.

В основному, будуть помірними і концентрації пилку полину, які будуть знижуватися до низьких на Півночі країни. Злакові трави все ще викидають у повітря пилкові зерна, але вони або одиночні або спостерігаються в низьких концентраціях.

В помірних концентраціях, особливо – в лісостеповій і лісовій зонах – і в низьких – на решті території України – все ще буде спостерігатися помірноалергенний пилок рослин родини Амарантових (лобода, амарант). У низьких концентраціях буде реєструватися малоалергеннаий пилок Конопляних (коноплі, хміль).

Помірноалергенний пилок рослин Айстрових (ромашка, соняшник і їм подібні квіти) очікується в низьких концентраціях, як і пилок малоалергенної кропиви в містах лісової і лісостепової зон. Пилок подорожника, щавлю та інших рослин родини Гречкових буде одиничним. Пилкові зерна цих рослин мають помірну алергенність.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

А от рівні малоалергенних спір кладоспоріума і алергенної альтернарії в повітрі Україні будуть низькими. Спори шапинкових грибів і епікоккума, гельмінтоспоріума, периконії, стемфіліума, плеоспори, іржастих та сажкових грибів будуть спостерігатися в низьких концентраціях. Дощі майже не вплинуть на алергенну обстановку тижня, на більшості території країни їх знову не прогнозують.

Раніше повідомлялося, що в тілі людини виявили новий орган, який подовжує життя. Нещодавно вчені з австралійського інституту Медичних досліджень Гарвана виявили в тілі людини мікроскопічний орган. Він знаходиться із зовнішнього боку лімфатичних вузлів і є частиною імунної системи людини.

Нагадаємо, медики ввели нові норми артеріального тиску.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що вчені порадили відмовитися від шашлику, і ось чому.

Також "Знай.uа" писав, що вчені створили унікальне знеболювальне.