У соціальних мережах з'явився відеоролик, зроблений в епіцентрі хімічної катастрофи. В окупованому Армянську люди почали масово скаржитися на погане самопочуття, печіння, алергію і нудоту. Винуватцем виявився завод "Титан", де особливо не заморочуються з приводу безпечного видалення відходів.

Хімікати почали поширюватися і на материковій Україні: у Херсонській області до лікарні зі схожими симптомами вже уклали 15 дітей. Люди беруть дітей, документи і виїжджають із власних будинків: хто знімає житло в безпечному місті, хто їде до родичів.

Запис на відеохостингу YouTube опублікував користувач Garnachuk.

"Так виглядає кислотонакопичувач "Кримського титану", оцініть масштаб катастрофи",- пише користувач під роликом, в якому можна оцінити не тільки навколишній ландшафт, але і величезний резервуар, наповнений кислотою.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На своїй сторінці в Twitter користувач Крымкий бандерівець пише, що у людей немає можливості уникнути впливу шкідливих випарів.

"Ось такі висипання на шкірі у жителів Армянська. Залишається тільки здогадуватися, що відбувається з організмом всередині. І це при тому, що північ Криму продовжує дихати випарами сірчаної кислоти з кислотонакопичувача. Телевізор і окупанти кажуть, що все добре. Армянськ продовжує щодня накривати сірчана кислота. Ось що відбувається, наприклад, з дитячими майданчиками. Аналогічні процеси в квартирах у людей. Миють кожен день, якщо, звичайно, є вода, яку постійно відключають", – пише він.

Крім хімічної катастрофи, півострів страждає від посухи: якщо раніше експерти вважали, що на відновлення екосистеми знадобиться 10 років, то тепер ця цифра зросла до 30.

Нагадаємо, Україна продовжує поставляти сировину гучним заводам Фірташа.

Як повідомляв "Знай.uа", Суворов розповів про катастрофу в Криму.

Також портал "Знай.uа" писав, що окупанти поставили Крим на грань катастрофи.