Перший проректор Національного медичного університету імені Богомольця Ярослав Цехмістер ухвалив наказ, яким фактично позбавив статусу студента майже 1,5 тисячі першокурсників та скасував контракти з викладачами.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Наразі вже відомо, що такі дії нинішнього керівництва вузу пов'язані з нещодавнім конфліктом між колишнім ректором та МОЗ.

Повідомляється, що Цехмістер видав відповідний наказ 5 вересня, яким постановив скасувати абсолютно всі довіреності, які видав ректор вузу Юрій Кучин.

Більше того він розірвав всі підписані Кучиним документи, починаючи з 15 вересня і до цього дня, серед яких були накази про зарахування студентів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Оскільки до цих угод належать і угоди зі студентами-першокурсниками контрактної форми навчання та про укладення контрактів з викладачами, фактично прибічники Катерини Амосової, звільненої МОЗ України з посади ректора у квітні 2018 року, майже позбавили 1,5 тисячі молодих людей права на освіту, а кілька десятків викладачів - на надання цієї освіти", - заявили у МОЗ України.

Міністерство наголошує, що прибічники Амосової такими наказами фактично зривають навчальний процес.

Зазначимо, що 5 вересня суд скасував призначення міністерством Юрія Кучина на посаду виконувача обов’язків ректора університету. З відповідною заявою до суду зверталися прибічники колишньої ректорки вишу Катерини Амосової.

Після фактичного звільнення судом Кучина, перший проректор Цехмістер називає себе в.о. ректора вишу.

"Цим рішенням суд фактично позбавив МОЗ України можливості здійснювати свої повноваження відповідно до законодавства України, зокрема, Закону "Про управління об’єктами державної власності", - заявили у міністерстві.

Мінохорони здоров’я закликало студентів та викладачів зберігати спокій, адже уряд вживає необхідні заходи.

Університет Богомольця потрапив у черговий скандал

Нагадаємо, міністрам надсилають "кіберпогрози".

Як повідомляв "Знай.ua", екс-ректор Богомольця крав гроші для побудови гуртожитків.

Також "Знай.ua" писав, що студенти масово знепритомніли.