У мережі розгорівся скандал через нову статую Ісуса, яку встановили у Львові.

Багатьом львів'янам не сподобався жест Ісуса Христа, а точніше положення його руки, яке нагадувало нацистське вітання. Фото розмістив історик Василь Расевич в Facebook.

Користувачі мережі відразу ж взялись критикувати скульпторів, які виготовили таку статую. Вони також закликали місцеву владу навести лад та провести інвентеризацію пам'ятників, прибравши всі незрозумілі.

"Люди, - це жах! Ну скільки можна? Там вже наставили тих каліцтв (прошу зауважити, що я не християнські символи маю на увазі, а рагулізм замовників, скульпторів і виконаців). Та той Високий замок скоро завалиться від третьої лінії хресної дороги! Хто це дозволяє? Невже нема кому сказати: Рагулю, забери свої лапи від християнських символів і від чудового міського парку! Міська влада має нарешті провести там інвентаризацію і прибрати весь той жах", - написав автор фото.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Користувачам мережі така скульптура не сподобалася.

Варто відзначити, що раніше росіяни знайшли дуже "аморальну" статую, яку вирішили закрити, про всяк випадок, подалі від очей церковників, котрі збиралися відвідати нещодавно Новосибірський державний університет архітектури.

Скандальна статуя

Вдень 23 серпня до приміщення навчального закладу прийшла ціла низка священиків. Саме тому керівництво прикрило тканиною статуї оголених чоловіків і жінок у фойє першого поверху, закріпивши їх канцелярськими затискачами.

"Сьогодні в архітектурному вузі на Червоному проспекті, 38 проходить один із заходів форуму "Новосибірськ - місто безмежних можливостей", на який запросили і делегацію з єпархії. Зараз тут буде проходити захід під назвою Smart Urban. Перед цим вийшли численні представники РПЦ, які обговорювали доступність храмів для маломобільних громадян. І ось як нам пояснили в кулуарах, щоб не зачепити їх почуття, прикрили скульптури", - пояснили в університеті.

Для певності на статуї потім накинули ковдри – аби нікого не відволікали. При чому ніхто з присутніх не поцікавився причиною такого дивного "винаходу".

У Росії закрили тканиною статую перед приїздом церковників.

Нагадаємо, День незалежності США Статуя Свободи відзначила під чиєюсь дупою.

Як повідомляв "Знай.ua", статуя Діви Марії затопила парафіян святими сльозами.

Також "Знай.ua" писав, що статуя Свободи "запросила" біженців до США.