Крім цього, фінансисти визначили регіони України, в яких темпи зростання або зниження були найбільшими / найменшими. Про це у себе в Facebook написав експерт Олексій Дорошенко.
За його словами, найгірші показники продемонстрували Донецька, Закарпатська і Чернівецька області, в яких стався найвищий ріст - відразу по 3 позиції продуктів в кожній. За дві позиції - в Запорізькій, Київській, Луганській, Рівненській та місті Києві. По одному рекорду економісти зафіксували у Волинській, Миколаївській, Тернопільській та Черкаській областях, повідомляє портал Politeka.

img desc=""]302579[/img]

«Донеччина примудрилася встановити відразу три антирекорди. Якщо за рік в Україні тушка бройлера піднялася в ціні на 6%, то в Донецькій вона виросла на 26%. Ціни на рис по Україні зросли на 27%, на Донеччині - на 44%. Аналогічна ситуація з м'яким сиром: в середньому показники по Україні знизилися на 5%, в Донеццкой області піднялися на 11%. Але тут варто відзначити, що середня зарплата в регіоні за рік зросла на 24% », - пише експерт.
За словами експерта, Закарпатті демонструє аналогічні «рекорди»: яловичина в Україні подорожчала на 17%, а в регіоні - + 34%. Буряк в середньому додав у вартості на 70%, а на Закарпатті - на 172%. Пшеничне борошно в регіоні подорожчала відразу на 28%, а в Україні в середньому на 5%. Однак, як заявив Дорошенко, зарплата в регіоні також зросла на 26%.
«На Буковині сало за рік подорожчало на 77%, а в Україні середній показник подорожчання - 40%. Варена ковбаса в середньому додала в ціні на 28%, а в Чернівецькій області відразу на 55%. За рік тут зарплата піднялася на 23% », - заявив Дорошенко.

У Запорізькій області, за словами Дорошенка, хліб додав в ціні на 42%, хоча в Україні він подорожчав лише на 28%. За останній рік курячі яйця в Україні подорожчали на 100%, а в цьому регіоні на 136. Зарплата, в цілому, зросла на 24%.
«Київська область за статистикою відзначилася тільки макаронами і головним політичним продуктом. Перші додали у вартості на території регіону відразу на 95%, а ось гречка подешевшала тільки на 2% (показники по Україні - зниження на 26%). Середня зарплата ж виросла на 27% », - запевняє експерт.
Серед показників експерт також звертає увагу на столицю, де також було зафіксовано зниження вартості певних продуктів. Цукор в Києві подешевшав на 9%, як і на території всієї України. А чорний хліб додав в ціні на 69%. Зарплата в столиці піднялася за рік на 21%.
Фінансист також розповів про Волинську область, де був зафіксований «сметанний рекорд».
«У цьому регіоні сметана зафіксувала рекорд по Україні в цілому. Ціна підвищилася відразу на 38%, коли по про країну вартість піднялася лише на 16%. Середня зарплата тут виросла на 26% », - підсумував експерт.
Крім цього, Дорошенко зазначив, що на Луганщині найвищі показники по зростанню середньої зарплати. За рік вона зросла тут на 32%, що є рекордом по Україні.
Нагадаємо раніше повідомлялося, що зростання тарифів на вантажні ЖД-перевезення призведе до падіння виробництва.
Як повідомляв портал "Знай.uа", що киянам знову пообіцяли тарифні сюрпризи.
Також раніше "Знай.ua" писав, що загрожує економіці після бойкоту гірників.

Популярні новини зараз
Ніякої "бусифікації": ТЦК суворо окреслили повноваження Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати 570 гривень щоб не померти з голоду: пенсіонери отримають жалюгідні виплати
Показати ще