Контрольно-пропускні пункти на адміністративному кордоні з включеним Кримом "Каланчак" і "Чаплинка" припиняють свою роботу через екологічну ситуацію.

На тимчасово закритих пунктах прикордонники продовжать нести службу і пропускати громадян і транспорт тільки в екстрених випадках і в разі крайньої необхідності. Громадяни України, які проживають в Криму, будуть оформлятися в спрощеному порядку. Про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

''З метою збереження життя і здоров'я персоналу Держприкордонслужби та громадян, які проживають у адмінпределах і слідують через КПВВ, в зв'язку з небезпечною екологічною ситуацією, що склалася на заводі '' Титан '' на території тимчасово окупованого Криму прийнято рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в'їзду виїзду '' Каланчак '' і '' Чаплинка '', - написав у своєму Facebook Слободян.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду «Каланчак» та «Чаплинка» тимчасово призупиняють свою роботу З метою збереження життя та...

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще
Posted by Oleh Slobodyan on Thursday, 6 September 2018

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв в ефірі телеканалу '' 112 '' заявив про високу ймовірність евакуації дітей з південних районів Херсонщини. Які знаходяться у відносній близькості до місця розташування заводу "Кримський титан" в включеному Криму, де відбуваються викиди шкідливих хімічних речовин.

''На сьогоднішній день ми підготували бази на Арабатській стрілці. Готові розмістити дітей з Криму. Крім того, у нас вже є загроза того, що ми з завтрашнього дня, швидше за все, будемо своїх дітей з Херсонської області, населених пунктів, які пролягають до заводу '' Титан '' так само евакуювати (в інші області)'', - сказав він.

Глава Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що на КПВВ ''Каланчак'' силовики несуть службу в засобах захисту. А металеві частини зброї моментально вкрилися іржею.

Він підкреслив, що поліцейські готові допомогти всім, хто їде з Криму на материкову Україну.

Варто відзначити, токсичні викиди в Армянську можуть загрожувати Херсонській області. У Херсонську обласну лікарню госпіталізували 15 дітей з підозрою на отруєння хімічними викидами.

У дітей однакові симптоми - сльозотеча і ларингіт. Під адмінграніцу з окупованих Кримом вже виїхали обласна та міністерська комісії, які досліджує повітря, грунт і воду на вміст сірчаної кислоти з "Кримського титану".

В ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. За інформацією окупаційної влади Криму, причинами викидів шкідливої ​​речовини на півночі півострова є спека і тривала відсутність опадів. За попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кіслотонакопітеля, який використовується заводом "Кримський титан".

Нагадаємо, український омбудсмен Людмила Денисова звернулася до установи ООН із закликом звернути увагу на загрозливу всій Європі екологічну катастрофу в Криму.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українські прикордонники тимчасово закрили контрольні пункти в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка", які знаходяться між материковою україною і Кримом.

"Знай.uа" писав, в Російській Федерації видали закон про позбавлення волі за висловлювання про належність анексованого Криму Україні.